Aktywne Wpisy
Sweet-Jesus +292
Spuchaczu +34
Ja #!$%@? ciągle ta sama historia. Jak nie wyspa węży, albo babcia strąciła drona słoikiem i wytruła pierogami pół ruskiego batalionu, to teraz ukraincy opanowali 20 km jakiegoś stepu i zaś wielkie walenie konia na wykopie, bo ruscy nawet u siebie nie są pierwszą armią.
Tylko za chwilę ruscy znowu #!$%@?ą z powietrza pół jakiegoś ukrainskiego miasta i znowu będzie skamlenie że kacapskie czołgi będą pojutrze pod Lizboną, jak dziadek klozetowy nie
Tylko za chwilę ruscy znowu #!$%@?ą z powietrza pół jakiegoś ukrainskiego miasta i znowu będzie skamlenie że kacapskie czołgi będą pojutrze pod Lizboną, jak dziadek klozetowy nie
A co jeśli Latający Potwór Spagetti naprawdę istnieje?
JA wierzę że Latający Potwór Spagetti istnieje, i to on stworzył wszechświat, a potem zasiał w nas ziarno swojej boskości i zesłał nam pomysł robienia potrawy na Jego Podobieństwo. A potem przyszedł Pan i natchnął osobę której objawił się Latający Potwór jako jeden prawdziwy Bóg! Jeśli ktoś powie mi że kłamstwa a on nie istnieje, to spadnie na niego nasz dżihad, albowiem nie może być tak by wyznawca Pana przeszedł obok bezczynnie!
wszak nasze DNA nawet wygląda jak makaron świderki
#4konserwy #latajacypotworspaghetti #katolicyzm #bezurazy #niechcenikogoobrazic #filozofowanie #wincyjtagow
Religia nie jest po to, żeby wierzyć w boga, tylko po to, by uczyć zasad, które pomagają budować cywilizacje i je podtrzymywać.
Ok, to już jest konkretny argument - czegoś takiego oczekiwałem - choć się z nim nie zgadzam.
Gdybyśmy rozpatrywali sensowność religii na podstawie jej przydatności dla cywilizacji to większość religii odpadałaby aktualnie na starcie - bo JUŻ nie służą budowie cywilizacji - czyli powinniśmy je odrzucić i zdelegalizować - jeśli to jest podstawą religii.
Bo to inicjatywa śmieszków. Tworzenie jakiś tam świetych ksiąg pastafiaranizmu czy przykazań to zrzynka z chrześcijaństwa i próba go wysmiania. Trudno o ciekawa dysksuje, skoro miłosnicy lps to jajcarze( notabene słabi) i tyle
A skąd wiesz że przykazania chrześcijaństwa też jakieś śmieszki nie wymyśliły ? ;)
)
Śmieszki raczej by nie wymyśliły tak dobrze skonstruowanych przykazan
a z drugiej strony, co jeśli nie istnieje ? w takim razie dlaczego miały istnieć
@ihwar: Co to za #lewackalogika, faszystowska wręcz? Coś jest idiotyczne i nie działa to ma być zakazane? Przecież napisałem, każdy niech sobie wierzy w co chce, a selekcja naturalna zdecyduje czy przetrwa czy nie.
wairygodność KLPS? Serio? Dekalog to jedna z podstaw chrześcijaństwa, który był podporą Europy przez wieki. Naukowcy, filizofowie, czy zwykli ludzie na poważnie zastanawiają się wciąż nad istnieniem Boga, a LPS to dzieło jajcarzy od początku do końca. To nie ta liga.
Ciekawe czy wyznawcy LPS bedą wytrwali w tej swojej wierze, Czy np podczas rozmowy o pracę przyznają się bez zażenowania do wiary w makaron latający w kosmosie, albo przed śmiercią będą się modlić do makaronu?