- Bieganie, wychodzi tak od 0 do 500zł miesięcznie (na przykład musiałem kupić lepsze ubrania, bo miałem alergię), ale średnio powiedzmy 50zł miesięcznie - Programowanie, tutaj raczej tylko "wolny czas" (poza zakupem sprzętu na start), ale wygląda na to, że uda się to zmonetyzować - Ogródek (papryki, pomidory itp) - musiałęm postawić szklarnię, po tym koszt jest znikomy (koszt wody do podlewania w sumie, raz na rok jakiś tani
@Niesondzem nie wydaje za bardzo na hobby juz, kiedys strzelectwo, detailing, rower, gierki, potrafilem tysiaka miesiecznie przewalic na amunicje i kosmetyki do auta, dzis juz tylko youtube sobie ogladam i czasami na spacer pojde
@Niesondzem: - bieganie - tanio, raz na dwa lata jakieś buty za 700 plus ciuchy. - rower - wychodzi z 1k miesięcznie jak podliczysz amortyzacje, serwis itp. - programowanie - może z 1k rocznie, czasami jakaś książka, infrastruktura itp. - dron - jakieś 300 zeta rocznie na baterie - podróże - 90k rocznie na dwie osoby, zależy gdzie jedziemy, były lata, gdzie zamykaliśmy się w
@BreathDeath: 7,5k średnio miesięcznie na podróże + 1k/msc na rower? To jak myślałem, że ja sporo podróżuje, ale szacunek może kiedyś mnie będzie stać, aby tyle wydawać i nie było szkoda :D
@Niesondzem: U mnie to głównie: - podróże mniejsze i czasami większe - 35-40k rocznie (2 osoby + mały) -
@Niesondzem: ze stałych wydatków na hobby to pewnie lego koło 1k/mc choć w ostatnim roku już sobie to mocno odpuściłem, kitebuggy trudno powiedzieć bo sporadycznie coś kupuje ale łącznie z wyjazdem gdzieś gdzie można latać pewnie coś koło 0.5k/mc, motocykl / dron / sup / rower / granie nie wiem bo mniejsze kwoty poza jednorazowym zakupem, majsterkowanie trudno powiedzieć bo raz kupie tylko jakieś tanie narzędzie, a innym tarcze do
@Niesondzem: gitara - wychodzi około 1000zł rocznie (lepsze struny i czasem kupię jakiś pedał) książki - zwykle kupuje używane albo wypożyczam, ok. 100zł rocznie
Jakie macie hobby i ile średnio w miesiącu na nie wydajecie?
- Bieganie, wychodzi tak od 0 do 500zł miesięcznie (na przykład musiałem kupić lepsze ubrania, bo miałem alergię), ale średnio powiedzmy 50zł miesięcznie
- Programowanie, tutaj raczej tylko "wolny czas" (poza zakupem sprzętu na start), ale wygląda na to, że uda się to zmonetyzować
- Ogródek (papryki, pomidory itp) - musiałęm postawić szklarnię, po tym koszt jest znikomy (koszt wody do podlewania w sumie, raz na rok jakiś tani
@Niesondzem: motocykle, wychodzi 2-4k miesięcznie
- bieganie - tanio, raz na dwa lata jakieś buty za 700 plus ciuchy.
- rower - wychodzi z 1k miesięcznie jak podliczysz amortyzacje, serwis itp.
- programowanie - może z 1k rocznie, czasami jakaś książka, infrastruktura itp.
- dron - jakieś 300 zeta rocznie na baterie
- podróże - 90k rocznie na dwie osoby, zależy gdzie jedziemy, były lata, gdzie zamykaliśmy się w
@Niesondzem:
U mnie to głównie:
- podróże mniejsze i czasami większe - 35-40k rocznie (2 osoby + mały)
-
@bruce: To z amortyzacją, raz na kilka lat wymieniam sprzęt to idzie jednorazowo 25k.
Co do podróży to dla mnie nie ma limitu, wydaje na to wszystko co mam i ma najwyższy priorytet u mnie.
gitara - wychodzi około 1000zł rocznie (lepsze struny i czasem kupię jakiś pedał)
książki - zwykle kupuje używane albo wypożyczam, ok. 100zł rocznie