Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +18
Jaka jest geneza waszego nicku? Bo ja porostu wpisałem w Google „śmieszny nick” i śmiechłem z podniebnego murzyna więc go se wziąłem. A wy?
markhausen +409
Według Der Onet kupno elektrycznego garnka to symbol luksusu i inwestycji w dom xD
#thermomix #niestacmnienanarkotykiwiecczytamonet
#thermomix #niestacmnienanarkotykiwiecczytamonet

źródło: 1000018908
Pobierz
Uprząż, przyrząd do autoasekuracji, lina statyczna, rzutka co by przerzucić przez dach, jakiś karabinek zakręcany z lonżą? Wystarczy? Kiedyś nawet miałem uprawnienia do pracy pow. 3m, więc czuję klimat.
Chcę znaleźć kompromis między kaskaderstwem a wchodzeniem na Rysy z tlenem i obozem pośrednim #pdk #wspinanie #bouldering
zamiast małpy i kubka ja bym użył gri-gri - przy wybieraniu liny na bieżąco i co jakiś czas wiązanych węzłach na luźnym końcu liny myślę, że będzie to najsprawniejszy zestaw, bo nie wymaga zmiany przyrządów przy zmianie z podchodzenia do schodzenia. Z lonżą dynamiczną też bym chyba nie przesadzał - jeśli będzie poślizg na dachu, to nie będzie pełnej siły upadku, a jak będzie upadek już za
A tak totalnie po kosztach, to lina z "oczkami" co 1m, do uprzęży dwie lonże z liny dynamicznej z karabinkami i przepinanie się na zmianę, coś jak na ViaFerracie. Jeśli to faktycznie jest tylko jedno wyjście na dach w roku i nie chcesz wydawać 350zł na jakikolwiek przyrząd, to tak też się da...
A tak już TOTALNIE TOTALNIE po kosztach, to lina statyczna na sztywno do Twojej uprzęży i