Wpis z mikrobloga

prawo międzynarodowe powinno się dostroić.

@Returned: Prawa nie zmienia się pod daną sytuacje. Mam wrażenie że piękne "demokratyczne deklaracje" sobie, a real politik sobie. Wiesz że druga wojna w Iraku(czyli 2003) była nielegalna w świetle prawa międzynarodowego? A myśmy w niej uczestniczyli, prócz nas była tylko Australia i oczywiście USA + UK. Nikt inny się nie zdecydował, wszyscy odmówili.
To teraz chciałbyś sądzić Polaków za Irak? Może i by trzeba
  • Odpowiedz
nie działa, gdyż Rosja nie wypowiedziała wojny. To nie jest zerojedynkowe.

@Nolimit: A w Iraku, w 2003 ktoś wypowiedział wojnę Irakowi? Polska wypowiedziała? A Irak komuś wypowiedział?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Cogito-sum: nie wiem czy była legalna, wiem tyle, że to był odwet za akty terroryzmu związane z islamskimi grupami terrorystycznymi. Może pretekst, ale nie ma wątpliwości, że wielu cywili w swoim własnym kraju podczas pracy zaliczyło czołówkę z samolotami.

No i pamiętajmy, że muzułmanie za nic mają życie "niewiernych".
  • Odpowiedz
nie wiem czy była legalna, wiem tyle, że to był odwet za akty terroryzmu związane z islamskimi grupami terrorystycznymi. Może pretekst, ale nie ma wątpliwości, że wielu cywili w swoim własnym kraju podczas pracy zaliczyło czołówkę z samolotami.

@Returned: USA i UK sami przyznali że to była blaga. Tak samo z tym że Saddam miał b--ń masowego rażenia, której nigdy nie znaleziono.
"Jako dowód na współpracę irackiego reżimu z Al-Ka’idą
  • Odpowiedz
@Szinako: Na moje to był ukraiński odwet za Charków, który dostał kilka godzin wcześniej. Swoją drogą jednak Rosjanie muszą być ostro upośledzeni, że nawet nie tyle co jadą na Krym, co wybierają Sewastopol. Każdy Rosjanin wie, że jest tam baza floty czarnomorskiej, a Ukraińcy walą w to miast rakietami od 2 lat
  • Odpowiedz
@Grooveer: Jak ruscy wybieraja sie na plaze gdzie sa instalacje wojskowe to mamy nagrode darwina
Jak ukraincy wybieraja sie do centrum handlowego gdzie jest ukrywany sprzet wojskowy to mamy zbrodnie na ludnosci cywilnej ahhh te podwojne standardy ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz