Wpis z mikrobloga

@_Blanche_Barton zastanawiałem się co to te "kulki".
Nigdy w życiu nie widziałem, żeby ktoś robił pierogi w ten sposób. Farsz porcjujesz ręcznie czy używasz gałkownicy? Ewentualnie zwykłej łyżki i formujesz?
Zarówno obie moje babcie jak i matka, po prostu nakładały farsz na ciasto za pomocą łyżki.
Tak jest Ci wygodniej czy tak właśnie się u Ciebie robiło?
  • Odpowiedz
  • 3
@Boris_Spasski @jebluschytrus
Normalnie to sobie rach, ciach łyżeczką nakładam i szybko lepie, niestety jak smażyłam cebulkę to dałam za dużo smalcu i farsz wyszedł mi zbyt lepki, musiałam zrobić te kulki ręcznie i je schłodzić bo inaczej nie szło by lepić. Ale np jak pracowałam w gastro o i robiliśmy jednego dnia z 1000szt z mięsem to jedna osoba robiła kulki a reszta lepiła.
  • Odpowiedz