Aktywne Wpisy
tentin_quarantino +294
pani Karina Bosak z Ordo Iuris przyparta do muru plącze się niczym pan Sławek Mentzen w słynnej debacie z Petru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- np. jest hotel, i czy pani by chciała żeby ten hotel nie przyjmował ludzi, niebędących małżeństwem (np. konkubinat)?
- noo jakby... ale to jakby... ja tutaj nie mam jakichś wewnętrznych sprzeciwów... no jakby tu... pan mnie pyta jakby o... jakby prawa z różnych
- np. jest hotel, i czy pani by chciała żeby ten hotel nie przyjmował ludzi, niebędących małżeństwem (np. konkubinat)?
- noo jakby... ale to jakby... ja tutaj nie mam jakichś wewnętrznych sprzeciwów... no jakby tu... pan mnie pyta jakby o... jakby prawa z różnych
deziom +510
Karyna Bosak broniła u Mazurka hoteli ze wspólnymi pokojami tylko dla związków małżeńskich, co wy konfiarze spermiarze wpusciliscie do sejmu XD
#wybory #bezkonfederacji #bekazprawakow #konfederacja #neuropa #4konserwy #polityka
#wybory #bezkonfederacji #bekazprawakow #konfederacja #neuropa #4konserwy #polityka
"żebractwo pełni bardzo ważną społeczną funkcję, ostrzega innych by dbali o swoje" - JKM.
No ja prdl..
Nie chce mi się wywoływać gównoburzy, tak sobie pisze, bo właśnie zmarnowałem kilka minut na słuchanie krula i wolny rynek już mi tych minut nie zwróci ;)
#krul
#jkm
#wybory
#oswiadczeniezdupy
@Nuuk: no to wskaż błąd w tym rozumowaniu
;]
Na serio nie chce mi się wywoływać gównoburzy, ale...
JKM usprawiedliwia w ten sposób istnienie żebractwa i go nie potępia jako problemu społecznego.
To tak jakby lekarz nie widział problemu w tym, że ludzie chorują na AIDS.
"Chorzy na AIDS pełnią bardzo ważną społecznie funkcję, ostrzegają innych" - w kontekście pt. "po co ich leczyć, oni są potrzebni!"
Debilizm do kwadratu, ale serio nie chce
"Pozostaje wciąż niedoścignionym wzorem, jak głosić najsłuszniejsze prawdy w taki sposób, żeby odstręczać nawet tych, którzy generalnie są do nich przekonani." ~Rafał Ziemkiewicz
@Nuuk: to nie jest żaden "problem społeczny", posługujesz się nowomową
Macie całkowitą rację Piksel i spluczka. Żebractwo jest takie cool i ważne społecznie dla milionów ludzi, że uhuhuh. Szkoda, że gdyby go nie było, to przestałoby pełnić tą swoją piękną funkcję ( a teraz prawie nie występuje w tej złej IIIRP, dziwne nie?)
Najlepsze to jest takie pitolenie
"Ale niska warstwa społeczna jest nieodłącznym elementem społeczeństwa i ona zawsze będzie, bez względu na to, czy będzie
@Nuuk: Morderstw się nie "zwalcza". :) Osadza się morderców w więzieniu (o ile uda się ich złapać).
Na tego typu emocjonalną reakcję liczą politycy właśnie, uprawiając nowomowę i trzymając społeczeństwo pod butem, zapewniając
Ale ten przypadek i tak jest absurdalny. Jakoś nie słyszałem, by znaczna część społeczeństwa w XIX wieku była typowym Januszem Mirkosławskim, mimo tego, że takie
A taki analfabeta Janusz z wózkiem inwalidzkim przy duszy w kapitalistycznym społeczeństwie to w ogóle zajebiście by miał i powinien "być silny psychicznie" i "coś ze sobą zrobić". Pytanie tylko co. Podpowiem: "gówno" może ze sobą zrobić w takiej sytuacji.
" Janusz mógł nie wchodzić na złe rusztowanie, mógł zwrócić się o pomoc do fundacji oraz mógł się nauczyć czytać i pisać, gdyż w obecnym świecie naprawdę nie jest to
@Nuuk: kapitalizm nie stwarza żadnego problemu bezdomności ani żebractwa.
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/125497,zebrak-zarabia-10-tysiecy-miesiecznie.html
To indywidualne jednostki same sobie stwarzają sobie taki problem, głównie poprzez pijaństwo, narkomanię, etc.
Największy eksperyment kapitalistyczny w historii, czyli USA i Wlk Bryt XIX w. miały tak wiele bezdomnych, że musiano wprowadzać prawa do zamiany domów w hospicja, a bezdomnych wyganiano z powodu braku miejsc, mimo tego, że warunki w
To jeżeli już pragniesz się przerzucać tego typu przykładami, to - podczas wielkiego głodu na Ukrainie, w czasach komuny rodzice zjadali swoje dzieci. 6-7 milionów ofiar, tylko w jednym państwie i w ciągu jednego roku.
Sam pseudonaukowy, marksistowski bełkot Trofima Łysenki, tzw "Łysenkizm"
To tak jakbyś mówił o problemach publicznej służby zdrowia, a ja ni z gruchy ni z pietruchy wyparował, że "No tak, ale publiczna służba zdowia i tak jest zajebista, bo w Somalii jest anarchia to nie ma
1. Ten "eksperyment kapitalistyczny" wywindował USA do na miana najbogatszego kraju na świecie.
2. Zapomniałeś wspomnieć, że w XIX wieku nikt nie miał Internetu! A tak poważnie, rozmawiamy o innych czasach, w których poziom życia był dużo niższy niż teraz, a jednak wyższy niż w czasach przed kapitalizmem.
3. Ludność w USA w 1800 roku: 5,236,631 i w 1900: