Pizza na piwie. Ta na która nie musisz czekać, z przepisu Food Emperora. Cztery pizze, każda inna. Trzy (zdj. w komentarzach) zrobiłam zgodnie ze sposobem z YT ale piec 250 stopni i brak kamienia. Ostatnia która jest na tym zdjęciu - metodą z patelnią i piekarnikiem. Ciasto nawet dobre.
Piwne ciasto na pizzę miło mnie zaskoczyło, fajnie się z nim pracuje, jest plastyczne, spoko smakuje. Niestety wyszło blado dlatego a spód bez kamienia nie był taki jak powinien. Ostatnia zrobiłam na patelni i wsadziłam na koniec do piekarnika na samą górę z funkcją grilla. Wyszła najlepsza więc niestety nie rekomenduję sposobu Food Emperora jeśli nie macie mocnego pieca i kamienia! Jeszcze te skille z papierem do pieczenia i wałkiem, maskara, nie
@arinkao: Całkiem ładnie, Mirkówo, choć ta z patelni rzeczywiście lekko blada. Ale ważne żeby smakowala. Ja ostatnio ćwiczyłem wypiek na dwa razy. Najpierw ciasto+sos na dwie minuty, dorzucam składniki i znowu dwie minuty wypieku. Bez kamienia. Standardowa blacha odwrócona do góry spodem, żeby pizza była bliżej grzałek. 240 stopni.
@ReduktorGowna: Te blade są właśnie bez patelni. Mają gorsze spody, no nic, bede jeszcze robić ale już nie z tego przepisu. Mega zajebista Twoja, gratki!
Cztery pizze, każda inna. Trzy (zdj. w komentarzach) zrobiłam zgodnie ze sposobem z YT ale piec 250 stopni i brak kamienia.
Ostatnia która jest na tym zdjęciu - metodą z patelnią i piekarnikiem. Ciasto nawet dobre.
Zapraszam na tag (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞ #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #pizza
Ostatnia zrobiłam na patelni i wsadziłam na koniec do piekarnika na samą górę z funkcją grilla. Wyszła najlepsza więc niestety nie rekomenduję sposobu Food Emperora jeśli nie macie mocnego pieca i kamienia! Jeszcze te skille z papierem do pieczenia i wałkiem, maskara, nie
Komentarz usunięty przez autora
Bez kamienia. Standardowa blacha odwrócona do góry spodem, żeby pizza była bliżej grzałek. 240 stopni.
I ten przepis z pizzaklubu podlinkuj.
@arinkao: ok, jak już przeżyłem słuchanie tego pitolenia to może inni nie będą musieli
Komentarz usunięty przez autora
ale czy jak wrzucasz te swoje dzieła, to myślisz czasami o biedakach, którzy skrolują tutaj głodni?
zlituj się kobieto