Wpis z mikrobloga

Gram sobie w Assassin's Creed Valhalla i moja krótka ocena:

Na minus:
- wciskanie woke propagandy
- brzydkie "silne" baby
- npce mają dziwne ryje, takie nie nordyckie tylko bardziej arabskie
- debilne fryzury wikingów
- nudna fabuła i nieciekawe postacie
- niepotrzebnie wciskane ruiny rzymskie, które średnio tam pasują, owszem wcześniej byli tam Rzymianie, ale wątpię, żeby zachowało się aż tyle i tak wielkich ruin
- po jakimś czasie powtarzalny gameplay nudzi, gra jest za długa
- gigantyczne drzewko umiejętności, które się trudno przegląda i zdolności są mało przydatne
- mało angażujący system upgradu broni, te runy chyba niewiele dają, poza tym nie ma opisu co daje np. Waga -1
- pewnie jeszcze sporo by się znalazło

Na plus:
+ ładne widoczki
+ klimatyczna muzyka
+ walki z bossami są nawet spoko, trochę przypominają Dark Soulsowe
+ do pewnego czasu te znajdźki są uzależniające

#assassinscreed #valhallla #gry
cybher2 - Gram sobie w Assassin's Creed Valhalla i moja krótka ocena:

Na minus:
- wc...

źródło: header

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Do tego dodalbym, że wpieradalanie się na pełnej kurtyzanie w miasteczko zgrają zlodupcow jest tak średnio kojarzone ze skrytobojstwem, a to o tym sam tytuł mówi.
  • Odpowiedz
@cybher2 Niby są najazdy, ale nie można mordować wieśniaków xd Do tego dochodzi zdobywanie umiejętności z ksiąg. Do tego niewykorzystane termy Ameryki Północnej i Norwegii.
  • Odpowiedz
@cybher2: Fajna ocena, taka twoja.
Ale chce zwrócić tylko uwagę, że na początku V wieku Rzymianie opuścili Brytanię, akcja AC Valhalla dzieje się w IX wieku. Wtedy było dalej pełno Rzymskich ruin. Szczególnie jeśli chodzi o Londyn bo Londynium było stolicą prowincji. Ba do dzisiaj możesz podziwiać w Brytanii wał Hadriana :)
  • Odpowiedz
@cybher2:

To chyba oczywiste, że ocena będzie subiektywna.

Bardzo oczywiste. Chociaż znaleźli by się tacy co chętnie by powiedzieli, że ocena powinna być obiektywna. Dlatego wolałem podkreślić, że ocena jest twoja.

Tak, wiem, ale przedstawione ruiny w grze są bardzo anachronistyczne. Większość to kopie Partenonu, podczas gdy Londinium i cała Brytania była najnowszą prowincją rzymską założoną w I w n.e. Tutaj masz opracowaną rekonstrukcję Londinium na podstawie
  • Odpowiedz