@nietopies: Wyrzuciłem całą resztę 🤢 Zjadłem to tylko dlatego, że je dostałem. Sam bym tego nigdy nie kupił, chyba organizm całe życie czuł na odległość, by tego owocu nie tykać.
@kaktus_z_ostrymi_kolcami: nie pić i jeść na raz, w szczególności z owocami, tłustym, a dwa mięta otwiera dolny zwieracz przełyku i łatwiej o cofanie się treści z żołądka
@ciasteczkowy_otwur: nie i tak - (pierwszy raz w życiu w sumie) od straciłem mimowolnie z 5 kg, bo od lutego tego roku mam gorszy okres. Od około miesiąca czy półtora już nie spada waga. Sylwetka szczupła, jako dziecko bywały może delikatne niedowagi. Nie miałem problemu z brakiem siły (jak na swoją sylwetkę). Teraz jestem chudy, ale w normie. Ale też odstawiłem praktycznie słodkie całkowicie od tego lutego, bo mi apetyt
@kaktus_z_ostrymi_kolcami: generalnie to do lekarza po prostu śmigaj i go męcz, samemu się nie lecz ¯\(ツ)/¯ a to pytanie powyżej, to kontrolne - ludzie jarają bakę, potem kolejnego dnia wpieprzają słodycze, w weekend pobalują przy wódeczce, a na dodatek ich największy wysiłek w ciągu dnia to spacer do sklepu po energetyka i dziwią się, że im organizm nie pracuje. Potem lekarzowi oczywiście o tym nie mówią, bo przecież to normalne.
@kaktus_z_ostrymi_kolcami: ziomuś to był wstrząs anafilaktyczny. Masz alergię na mango lub alergie krzyżową gdzie mango daje objawy. Ewentualnie mogły być jakieś zanieczyszczenia opryski. Różne odmiany owoców inaczej mogą reagować.
Miałem identycznie z jabłkiem, ale tylko z jedną konkretną odmiana. W 15 min swędzenie nóg i rąk, opuchlizna w przełyku (jak przy zapaleniu gardła) ale bez bólu. W 1h wszystko minęło, ale ogólnie zakończyło się karetką (przyjechali jak było już po
Zjadłem to tylko dlatego, że je dostałem. Sam bym tego nigdy nie kupił, chyba organizm całe życie czuł na odległość, by tego owocu nie tykać.
Komentarz usunięty przez autora
Teraz jestem chudy, ale w normie. Ale też odstawiłem praktycznie słodkie całkowicie od tego lutego, bo mi apetyt
Miałem identycznie z jabłkiem, ale tylko z jedną konkretną odmiana. W 15 min swędzenie nóg i rąk, opuchlizna w przełyku (jak przy zapaleniu gardła) ale bez bólu. W 1h wszystko minęło, ale ogólnie zakończyło się karetką (przyjechali jak było już po