Wpis z mikrobloga

• 1
Mirki, dzisiaj pierwszy dzień na #silownia po stanie zapalnym barku... Były zastrzyki przeciwzapalne w tyłek itp. Ktoś doradzi jak teraz ćwiczyć? Omijać barki czy wręcz przeciwnie, rozruszać? Podejrzewam, że najlepiej małymi ciężarem?

#mirkokoksy
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@reasonable: to idź lepiej, ja doszedłem do takiego stanu, że spać z bólu nie mogłem. Zastrzyki zaczęły pomagać po 4 dniach dopiero...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@berti: żadna kontuzja, po prostu po dosyć intensywnym uczeszczaniu na siłownię opuściłem na około miesiąc (choroba) i nagle ni z tego ni z owego zaczęło boleć coraz bardziej. Lekarz stwierdził stan zapalny a rtg pokazało delikatne zwapnienia i mała przestrzeń miedzykostna czy jakoś tak... Oczywiście wizyta u specjalisty za miesiąc...
  • Odpowiedz
@SamiS: na barki pomagają ćwiczenia angażujące stożek rotatorów. Staw jest wtedy stabilniejszy i trudniej o uraz. Ja biorę sztangielki 3kg i wykonuje rotację, tzn. ramiona na boki i równolegle do podłogi i ruch ciężarem wokół osi ramienia. 3 serie na stojąco i 3 w opadzie przodem na ławce skośnej. Ten sam ruch ale spięcie i rozluźnienie w innym punkcie. Poza tym polecam ćwiczenia z gumą.
  • Odpowiedz