Aktywne Wpisy

Zastanawiam się, czemu ludzie nie szczepią się na grypę. Serio, szczepienie kosztuje 50zł, czyli mniej niż potem wizyta w aptece, już nie wspominając o wizycie prywatnie, tygodniu wyjętym z życia i powikłaniach. Dodatkowo w medicoverach i luxmedach takie szczepienia często są w pakiecie.
W biurze wszyscy chorzy i oczywiście narzekanie, że "co poradzisz".
Jakieś logiczne wytłumaczenie tego fenomenu?
#grypa #chorujzwykopem #szczepienia #medycyna #pytanie
W biurze wszyscy chorzy i oczywiście narzekanie, że "co poradzisz".
Jakieś logiczne wytłumaczenie tego fenomenu?
#grypa #chorujzwykopem #szczepienia #medycyna #pytanie

źródło: 61ebjoEXdQL._AC_UF1000,1000_QL80_
Pobierz
kobiaszu +123
Też tak macie, że na pierwszy rzut oka widzicie, że gra jest klepana na UE5/4? Jestem autentycznie przejedzony ciągle tymi samymi klonami i błyszczącymi teksturami. Nawet Stalker 2 wyglada zbyt cukierkowo.
Zagrałem w demo gothica i odechciewa mi się po 5 minutach bo znowu ten p--------y unreal engine ze światem świecącym jak psu jaja. Nic nie widać bo wszystko jest z------e niepotrzebnymi detalami i efektami świetlnymi.
Dejta mi fajne mechaniki i dobry
Zagrałem w demo gothica i odechciewa mi się po 5 minutach bo znowu ten p--------y unreal engine ze światem świecącym jak psu jaja. Nic nie widać bo wszystko jest z------e niepotrzebnymi detalami i efektami świetlnymi.
Dejta mi fajne mechaniki i dobry

źródło: 1000015744
Pobierz
Szukam fajnego miejsca na spływ kajakowy w promieniu 100 km od Poznania i liczę na Wasze rekomendacje. Interesują mnie zarówno rzeki, jak i jeziora, gdzie można spędzić kilka dni na wodzie, ciesząc się naturą ze znajomymi. Czy ktoś ma jakieś sprawdzone miejsca, które mógłby polecić? Mile widziane są też informacje o dobrych wypożyczalniach sprzętu oraz miejscach na nocleg w okolicy (najlepiej pole namiotowe).
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie!
#kajaki #poznan #wielkopolska #sport #splywkajakowy #kiciochpyta
Masz całe pojezierze lubuskie do dyspozycji.
Pamiętam, że startowaliśmy ze Zbąszynia, później na Lutol, Trzciel, przez jezioro Chłop - była w nim bardzo czysta woda, chyba później był Pszczew, jakaś zawrotka, aby wrócić do Obry i zakończyliśmy w Międzyrzeczu. Zmokliśmy niemiłosiernie ostatniej nocy, gdyż lało od południa i namioty rozbijaliśmy na tempo
Mapa była podobna wizualnie do tej, ale ta jest 1:200 000, a moja była 1:25 000
źródło: pOJEZIERZE LUB
PobierzTeraz na górskie nie porywam się.
Coś znalazłem, zajrzyj.
https://www.wkw.wloclawek.pttk.pl/kajszlor_obra.html
źródło: temp_file2619817762973384059
Pobierz