Wpis z mikrobloga

a przeczytaj pytanie. rozróżniasz czym jest ostrożność od szczególnej ostrożności panie kursancie? jeśli nie, to cofnąć się do początków, podręcznik otworzyć choć z raz.

@Wredna_pomarancza: XD zdobywanie polskiego prawa jazdy to jakiś p--------y żart.

Może i ludzie nie wiedzą kto ma pierwszeństwo przejazdu ale za to wiedzą kiedy mają
  • Odpowiedz
@Morf: a czasem nie wiedzą tego i tego ¯\(ツ)/¯

Co ma wnieść stopniowanie? I nie na pięć stopni, a na aż dwa, idzie się zgubić, co nie? Nie wiem, może po to by wskazać miejsca, w których należy swoje skupienie wytężyć mocniej. Jakbyś porównywał miejsca, w których należy zachować szczególną ostrożność, to są to miejsca, które są niebezpieczne i w których trzeba podejmować dość ryzykowne decyzje. Jeśli twierdzisz, że prowadząc
  • Odpowiedz
Nie wiem, może po to by wskazać miejsca, w których należy swoje skupienie wytężyć mocniej.

@Wredna_pomarancza: no i to "wytężenie mocniej skupienia" to dla każdej jednej osoby właśnie "ostrożność" zdecydowana większość osób nie używa sformułowania "szczególna ostrożność" dla podkreślenia że w jakiejś sytuacji ktoś powinien zachowa uwagę.

Jeśli twierdzisz, że prowadząc samochód zachowujesz pełne skupienie non stop - to gratuluję, ale nie
  • Odpowiedz
@Morf: czyli to, że czasem jadę z pełnym skupieniem oznacza, że w pozostałym czasie jadę nieostrożnie?

mało mnie obchodzi, czym dla Ciebie jest ostrożność. to nie jest miejsce na filozofię. ustawodawca po prostu wskazał miejsca, w których masz uważać bardziej, niż normalnie - tak tłumacząc łopatologicznie o dwóch stanach wskazanych w przepisach i za pomocą takich ładnych definicji to odróżnił. Mógł napisać: uważaj debilu na skrzyżowaniach bardziej - ale to
  • Odpowiedz