Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +291
Gdyby ktoś się zastanawiał czemu nienawidzę mężczyzn:
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
inozytol +747
Wyjeżdżam dziś z dzieciakami na krótką wycieczkę, jutro wracamy. No i przyszło do pakowania. Położyłem w salonie na podłodze torbę i powiedziałem im: "Macie 15 minut, żebyście sobie spakowali ciuchy i zabawki. Czegoś zabraknie, to nie będziecie mieć". Zerkam oczywiście i "autoryzuję" to, co wrzucają i gdyby zabrakło czegoś istotnego, to bym zarzucił w eter "a pamiętaliście o.....?".
O ile się to różni, gdy ich mama je pakuje na wycieczkę. Biega po
O ile się to różni, gdy ich mama je pakuje na wycieczkę. Biega po
W Warszawie nie ma wolnych etatów po 10k netto dla studentów i innych wiejskich poglowkow - są dla SPECJALISTOW że skillem i doświadczeniem. Ci sami co się tutaj śmieją że cytuje "byle debil ma 10k netto w korpo" czemu w to debilne korpo nie wkręcił pół rodziny, 2/3 kolegów, pół swojej wioski z powiatu 159km dlaje, bo o dziewczynie/chłopaku to nir wspomnę bo wiadomo.
I w ogóle kto w waw pracuje za mniej? No garstka idiotow. Czyli jakieś 2/3 miasta to nieudacznicy.
Inny śmieszny case że co roku mamy ok 40k absolwentów- a miejsc pracy w całym korpo w waw jak ok 100k - z tego jasny morał dla was wszystkich że korporacje stoją z siatka pod uczelnia i łapią wszystkich jak leci i ich błagają żeby do tej roboty za 10k netto przyszli. I tak rok w rok. A jak ktoś zapyta no ale po 2.5 roku zapełnili wszystkie etaty Inco dalej? No nic, nie pytamy o to, po prostu piszemu bzdury dalej że ilość roboty jest w top6 nirskoncozna. Tej dobrej roboty, 10k netto za klepainianexcela , za kodowanie min. 2.5x tyle. Setki tysięcy ofert czekają, mowie wam.
Za to wiem jakie roboty w top6 są naprawdę nieobstawione: kierowca mpk, przedszkolanka, ekspedientka w doowlnym sklepie, biedronki żabki o inne lidze, tak wiecie- roboty gdzie się zarabia połowę z tych 10k netto i trzeba zapierda.lac. To jak ktoś marzy o top6 a nie jest kumatym cwaniakiem z językami i skillem - to niech się na takie oferty nastawi.
#nieruchomosci
@NieRozumiemIronii: 20k netto na b2b to oferuja nawet srednie kontraktownie.
Natomiast jak ktos wskoczy do pociagu w korpo z Tier 1, gdzie masz akcje RSU,samchod firmowy , kupowanie akcji swojego korpo ze spora znizka,PPE 5-7% czy premie roczna wychodzaca 30% rocznych zarobkow to raczej juz buda z kebsem sie nie kalkuluje ;)
@del855 nie no tak to nie dziala i zgadza sie ze wiekszosc z tych 20% zatrzyma sie gdzies na
Jak się ponownie przykleisz to rzeczywistości to daj znac
Bo nie o tym jest rozmowa?
Brakuje że 100k lekarzy - czy to znaczy że wystarczy ściągnąć 100k losowych ludzi z powiatu i załatwione?