Aktywne Wpisy
szpaczuh +766
#rozdajo
Kojarzycie akcje parę dni temu co koleś robil rozdajo z czekoladami wedla?
Wygralem i przyszly pociete w pol xD powod? Ze niby bym je sprzedal ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kojarzycie akcje parę dni temu co koleś robil rozdajo z czekoladami wedla?
Wygralem i przyszly pociete w pol xD powod? Ze niby bym je sprzedal ( ͡° ʖ̯ ͡°)
okno2137 +8
Też macie wrażenie że życie to oszustwo?
Jesteście zmuszeni żeby codziennie z---------ć, rano się godzinę czasem dwie wybierać, później z---------ć w pracy i w ogóle pracować 5-6 dni w tygodniu i tak do z-------a?
Przecież to jest męczarnia i ja wiem że są ludzie co nie muszą pracować tylko generalizuję bo większość osób jednak jest skazana na ten wysiłek i często dyskomfort. Pamiętam jak całe życie męczarnią była dla mnie szkoła, później studia też
Jesteście zmuszeni żeby codziennie z---------ć, rano się godzinę czasem dwie wybierać, później z---------ć w pracy i w ogóle pracować 5-6 dni w tygodniu i tak do z-------a?
Przecież to jest męczarnia i ja wiem że są ludzie co nie muszą pracować tylko generalizuję bo większość osób jednak jest skazana na ten wysiłek i często dyskomfort. Pamiętam jak całe życie męczarnią była dla mnie szkoła, później studia też
Bazowo szybkość ruchu większości postaci w BG3 wynosi 9 metrów (30 stóp). Dzięki zaklęciu pierwszego kręgu Szybkonogi (Longstrider) w łatwy sposób można zwiększyć zasięg bohaterów o 3 m (10 stóp). Zaklęcie to jest dostępne dla: Barda, Druida (Halsin, Jaheira), Maga (Gale), Łowcy (Minsc), Tajemnego oszusta (podklasa Łotrzyka) oraz Mistycznego rycerza (podklasa Wojownika).
Zaklęcie jest rytuałem, więc poza walką nie zużywa komórek czarów i działa aż do odbycia długiego odpoczynku. Co istotne, po rzuceniu go na postacie, które chcemy mieć w drużynie można bez obaw, że efekt zniknie (czar nie wymaga koncentracji), odłączyć czarującego od drużyny. Dlatego w tym celu można bez obaw wykorzystać najmitę od Marnieja.
Warto również podkreślić, że efekt kumuluje się z innymi źródłami zwiększającymi szybkość postaci (m. in. Pierścień Zgniatacza, trójząb Nyrulna, Mikstura szybkości czy zaklęcie Przyspieszenie).
#gry #rpg #dnd #baldursgate3
Ale tak było w BGII, a potem w innych nowszych wydaniach DnD mocno znerfili tę klasę.
@Aerthevizzt: prosty trik czyli uzycie czaru tak jak sie powinno, to jest wlasnie problem gier dnd, przy stole fajnie sie mowi "uzywam przyspieszenia zeby XYZ dal rade zrobic ..." a mistrz gry przybija piątke itp
a w grach sprowadza sie to do mozolnego j-----a tymi bufami co odpoczynek czy przed kazdym bosem... mija sie to z celem, skoro za darmo mozna uzyskac taki efekt i z najmity w
bg3 i tak pod tym wzgledem spoko, jak sie porowna z jakimis hardkorowymi grami dnd czy grami z ery bg2 to postacie na wyzszych poziomach trudnosci biegaja jak choinki z 20 bufami przed kazdym starciem
to zwyczajnie wada przenoszenia systemu "stolowego" na sile do pctow kiedy larian zrobil juz silnik
@Chrystus w BG3 do niektórych miejsc można dostać się tylko dzięki magicznym skokom i lotowi.
polecam ale D:OS2, jak chodzi o fabule zaden problem a lepsze, tylko pierwsze godziny trzeba sumiennie poklikac samouczki, ogarnac mechaniki itp po bg3 na pewno pojdzie z gorki
@Aerthevizzt: moim zdaniem zywioly, powierchnie, interakcje a pozniej dodatkowo magia zrodla ktora jeszcze bardziej miesza w zywiolach i interakcjach w polaczeniu z gra turowa gdzie masz klasyczne punkty akcji