Wpis z mikrobloga

Hej mam takie pytanie, moze ktos wie wiecej niz ja :D

Duzo ludzi z ktorymi gadam, ktorzy mieszkaja w okolicy Szadolek twierdza, ze za kilka mac kilkanascie lat miasto zmieni lokalizacje tego wysypiska :D

A ja twierdze, ze przeciez dzis miasto tego nie zrobi bo po pierwsze nie ma gdzie tego budowac. Wszedzie juz sa jakies zabudowania lub osiedla i wiazaloby sie to na pewno z protestami innych mieszkancow.

Plus same koszta. Na przestrzeni kilku lat tam zostwlo wpompowane grubo ponad miliard zlotych i skad na to pieniadze brac xD

#gdansk #gdynia #trojmiasto

Czy wysypisko na szadolkach zmieni lokalizacj w ciagu 10-15 lat?

• tak 16.3% (40)
  • nie 83.7% (206)

Oddanych głosów: 246

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Milo900:
Kiedyś robiłem na tagu kalendarium deklaracji odnośnie zamknięcia ZUT na Szadółkach, zaczynając jakoś od uchwał RM w latach 90. I tego jak przesuwano ten termin z lat 200x na 20xx, podtrzymywane przez Adamowicza w czasie kampanii wyborczej jakoś w okolicach 2010, aż do obecnego terminu 2027.

Nie chce mi się tego teraz szukać, ale może stąd przekonanie mieszkańców. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Nie ma szans. Masz spalarnię nówkę sztukę plus koszta przeniesienia byłby ogromne. Enjoy the smród szadółkowicze.
  • Odpowiedz
@ShpxLbh: ale wszyscy co kupują tam to mówią, że tam akurat nie śmierdzi xd
Szczytem było jak ktoś mi tłumaczył mieszkający przy faszyn hałs, że tam jest akurat zagłębienie i nie śmierdzi.
  • Odpowiedz
@Milo900: przenieść może nie, ale ograniczyć funkcjonowanie do wymaganego minimum + wybudować coś dalej, tylko działka pod to musiałaby być już wybrana.
To co się wydarzyło przez ostatnie 15 lat i ogrom zmian infrastrukturalnych pozwala myśleć, że zmiana jest możliwa. Teraz mam wrażenie że cokolwiek budują nowego to jest to spóźnione o 5 lat i jest na zbyt małą skalę, obwodnica już od dawna powinna mieć 3 pasy, osiedla jak
  • Odpowiedz
@Milo900: każdy pośrednik nieruchomości od zawsze przysięgnie na honor swojej matki, że za pół roku zlikwidowane zostanie wysypisko, lotnisko, głośna droga (ale pod Twój prestiżowy apartament zostanie zbudowana).

Nie słyszałem o żadnych wdrażanych projektach usunięcia tego skladowiska.
Jedyne co się tam robi to tworzy instalacje majace zmniejszyć uciazliwość.
Reszta to pobożne życzenia mieszkańców.
  • Odpowiedz
@Karton_ze_szklem:

Szczytem było jak ktoś mi tłumaczył mieszkający przy faszyn hałs, że tam jest akurat zagłębienie i nie śmierdzi.

chyba jakiś spin deweloperki, bo miałem koleżankę która twierdziła dokładnie to samo
  • Odpowiedz
@wazka666: może jak kupowali to takie bajki im opowiadali i bez sensu powtarzają dalej. No nie wiem jak to wytłumaczyć. 500m od wysypiska nie śmierdzi ale 5km dalej już często się zdarza.
  • Odpowiedz