Aktywne Wpisy
Werchm96new +5
#hotelparadise otwieram nitkę na taką zabawę. (Sami sobie musicie to szybko zrobić). Wypisujemy od 1 do 9 (allstars też) edycji po kolei, pierwsze osoby z danej edycji, które przychodzą Wam na myśl. Ja zacznę:
1. Remiziak
2. Ata
3. Ola
4. Klapessa
1. Remiziak
2. Ata
3. Ola
4. Klapessa
mirko_anonim +37
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moje największe błędy życiowe:
- zamiast dorabiać się na prywatyzacji i rozkradaniu majątku państwowego, to ja dopiero wychodziłem z łona matki.
- nie zakredytowałem się po same kule w czasie mojej pierwszej pracy na studiach (2019/2020), bo później nieruchy odleciały z zasięgu ręki.
- nie poszedłem na medycynę, dopiero po studiach dowiedziałem się, że byle lekarz rodzinny trzepie po 50k a rezydenci po 10-20k. Poszedłem na informatykę, coś tam zarabiam te 15k, ale w sumie to każdy ma mnie za śmiecia.
Niestety
Moje największe błędy życiowe:
- zamiast dorabiać się na prywatyzacji i rozkradaniu majątku państwowego, to ja dopiero wychodziłem z łona matki.
- nie zakredytowałem się po same kule w czasie mojej pierwszej pracy na studiach (2019/2020), bo później nieruchy odleciały z zasięgu ręki.
- nie poszedłem na medycynę, dopiero po studiach dowiedziałem się, że byle lekarz rodzinny trzepie po 50k a rezydenci po 10-20k. Poszedłem na informatykę, coś tam zarabiam te 15k, ale w sumie to każdy ma mnie za śmiecia.
Niestety
Duzo ludzi z ktorymi gadam, ktorzy mieszkaja w okolicy Szadolek twierdza, ze za kilka mac kilkanascie lat miasto zmieni lokalizacje tego wysypiska :D
A ja twierdze, ze przeciez dzis miasto tego nie zrobi bo po pierwsze nie ma gdzie tego budowac. Wszedzie juz sa jakies zabudowania lub osiedla i wiazaloby sie to na pewno z protestami innych mieszkancow.
Plus same koszta. Na przestrzeni kilku lat tam zostwlo wpompowane grubo ponad miliard zlotych i skad na to pieniadze brac xD
#gdansk #gdynia #trojmiasto
Czy wysypisko na szadolkach zmieni lokalizacj w ciagu 10-15 lat?
Kiedyś robiłem na tagu kalendarium deklaracji odnośnie zamknięcia ZUT na Szadółkach, zaczynając jakoś od uchwał RM w latach 90. I tego jak przesuwano ten termin z lat 200x na 20xx, podtrzymywane przez Adamowicza w czasie kampanii wyborczej jakoś w okolicach 2010, aż do obecnego terminu 2027.
Nie chce mi się tego teraz szukać, ale może stąd przekonanie mieszkańców. ¯\(ツ)/¯
Szczytem było jak ktoś mi tłumaczył mieszkający przy faszyn hałs, że tam jest akurat zagłębienie i nie śmierdzi.
To co się wydarzyło przez ostatnie 15 lat i ogrom zmian infrastrukturalnych pozwala myśleć, że zmiana jest możliwa. Teraz mam wrażenie że cokolwiek budują nowego to jest to spóźnione o 5 lat i jest na zbyt małą skalę, obwodnica już od dawna powinna mieć 3 pasy, osiedla jak
Nie słyszałem o żadnych wdrażanych projektach usunięcia tego skladowiska.
Jedyne co się tam robi to tworzy instalacje majace zmniejszyć uciazliwość.
Reszta to pobożne życzenia mieszkańców.
chyba jakiś spin deweloperki, bo miałem koleżankę która twierdziła dokładnie to samo