Aktywne Wpisy
Iudex +689
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +1156
Po pierwsze jak najszybciej zezwolenie służbom na użycie środków przymusu bezpośredniego, włącznie z użyciem broni w razie zagrożenia zdrowia lub życia funkcjonariuszy. Tak jak ma to miejsce w przypadku przestępców z Polski. Jak jakiś wykolejeniec ma odwagę iść z nożem na wojskowych albo policjantów, niech ma też odwagę przyjęcia kulki. Trzeba ponosić konsekwencję swoich decyzji. Paradoksalnie gdyby służby mogły używać broni, chociażby strzałów ostrzegawczych na większą skalę, to z automatu 90 % cwaniaków odechciałoby się podejmowania próby ataku granicy.
Po drugie natychmiast strefa buforowa i zero wstępu dla jakichś pato-aktywistów jak na zdjęciu, którzy dopiero co wyszli z teatru, planu filmowego albo innego korpo i w wolnym czasie postanowili pojechać na granicę oraz się "wypowiedzieć". Zero pojęcia o realnej ocenie sytuacji, zero pojęcia o pracy służb. Za to duże zasięgi w socialach i chęć zabłyśnięcia poprzez utrudnianie pracy mundurówkom, wyzywania ich od morderców, bandytów, nieludzkich osób nie chcących pomagać "kobietom oraz dzieciom" itp. To jeszcze bardziej paraliżuje pracę służb, ponieważ podejmując jakąkolwiek interwencję jakiś aktywista z zasięgami i tak przedstawi Cię jako brutala oraz bezdusznego bezmózga. No i teraz komu uwierzą masy? Jakiemuś celebrycie, który jak każe im skoczyć na główkę to skoczą? Czy może randomowemu "brutalowi" ze służb?
Rosja i Białoruś prowadzą z nami wojną hybrydową oraz dezinformacyjną. Jak będziemy siedzieć z palcem w d... i trzy uzbrojone formacje będą wspólnie sparaliżowane strachem przed nielegalnymi migrantami uzbrojonymi w noże i kije. To Putin z Łukaszenką będą posuwać się do coraz bardziej "skur..." zagrań. Oni się nie cofną przed niczym, żeby zrealizować swój cel. A ich cel to jak najbardziej destabilizować i osłabiać graniczące z nimi państwa NATO.
#polityka #policja #wojsko #wojskopolskie #nato