Wpis z mikrobloga

@Tylko_Seweryn: Jestem za wywaleniem religii ze szkół i to w takim stopniu, że jak religia ma być w szkołach, to niech Kościół albo wierni płacą za wynajem sali po godzinach. Natomiast flaga Watykanu wisi w miejscach publicznych cały rok czy tylko w dniu katolickich świąt?
  • Odpowiedz
  • 0
Formalnie jesteśmy krajem neutralnym. Powinniśmy faszerować Ukrainę bronią

@Pomorski_Wilk: przecież faszerujemy ich bronią, i zajmujemy konkretne stanowisko trudno tutaj mówić o neutralność, w mojej ocenie ze względu na zaangażowanie tak wielu państw po jednej i drugie stronie mamy może nie pelnoskalową ale "pełzającą" III WW
  • Odpowiedz
@bombastick: Użyłem określenia "formalnie" przed słowem. Wysyłanie broni walczącej stronie według prawa międzynarodowego nie jest naruszeniem neutralności i gdyby Rosja nas za to zaatakowała (i to nawet po oficjalnym ultimatum w sprawie tranzytu broni) to zostałaby uznana za agresora. Neutralność się kończy jak oficjalnie wysyłamy polskie siły zbrojne na Ukrainę (jako zwarte jednostki, a nie ochotnicy, najemnicy czy instruktorzy).

USA od początku w dwóch wojnach światowych gospodarczo wspierały antyniemieckie koalicje
  • Odpowiedz
  • 0
ta, tyle że byłem gotów wpłacić na ZSU a ty nie, to kto tu jest za Ukrainą a kto nie ?

@Ruskitroll123: na pewno nie ty,

P. S patrz że też wcześniej cie nie wyhaczylem AquaMEM stary
głupolu g---o byś wpłacił wymiękł byś jak z w starciu na paszporty z @BayzedMan
  • Odpowiedz