Wpis z mikrobloga

Też zauważyliście że młodym się trochę odkleiło jeśli chodzi o oczekiwania co do życia? jak byłem w liceum to marzyłem o jakimkolwiek samochodzie, pracy która będzie mi dawała radość za powiedzmy 6k na obecne pieniądze i mieszkanku 40m2 w mieście wojewódzkim.

A pokolenie Z teraz? Minimum to jakiś sportowy samochód typu mustang, corvette - najlepiej lambo xD Zarobki 30k na kręceniu filmików na tiktoka, podróże do azji 2 razy w roku no i oczywiście 140 metrowy apartament w centrum warszawy. 12 letni gówniak mojej siostry się ze mnie śmieje że jeżdżę toyotą bo on w tym wieku to już na pewno będzie mieć ferrari xD

No powiem wam że warto iść teraz na psychologa albo psychiatrę bo za 10 lat ceny za terapię wyjebią w kosmos jak Zetki zderzą się z rzeczywistością.

#budda #bekazpodludzi #wlasnybiznes #ekonomia #gospodarka #psychologia #dzieci
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Viado: Gowniaki nie zdają sobie sprawy że zaistnieć na YT czy IG itp. udaję się jednemu na kilka albo i kilkanaście milionów. Znam osobiście kilku co próbowali i nic nie wyszło. Oprócz dobrego pomysłu trzeba mieć jeszcze znajomości żeby ktoś Cie wypromował. A rynek jest już przesiąknięty tymi jupiterami i w każdej dziedzinie ktoś już jest. Czas ich szybko zweryfikuje jak obudzą się na magazynie za 4k miesięcznie i po
  • Odpowiedz
@Viado Mylisz Z z pokoleniem alfa lub granicy z tym. Bo ja jestem 96 rocznik i ja i moi koledzy czy to z szkoły czy poza poznanymi. Nie mamy takiego podejścia. A kto miał dostać to dostał kasę 🤷
  • Odpowiedz
@Viado: A ty nie byłeś sam odklejony w swojej młodości? Mieliśmy wiele lat bezustannego wzrostu i każde kolejne pokolenie miało lepiej. Dorosłem gdy zaczynał się popularny YT i studiowałem IT. Wreszcie mogłem obejrzeć normalnych ludzi jeżdżących jakimiś m powerami czy amg. Praktycznie każdy YTuber ma co najmniej używaną eMkę.

Teraz mam ponad 30 lat i widzę, że zwykły robol, nawet specjalistyczny, nie jest w stanie szarpnąć się na takie auta. Tzn jak się wybijesz albo zdobędziesz te najwyżej płatne stanowiska no to kupisz sobie to bmw m3 ale m5 i cokolwiek mocniejszego jest kompletnie poza zasięgiem. Porsche? Zapomnij, a to przecież tani mały wannabe supercar.

Obecnie mam hyundaia i30N nie dlatego, że nie chciałem beemki tylko dlatego, że chciałem pobawić sie autem na torze a utrzymanie auta katowanego w ten sposób jest nieporównywalne droższe niż daily trzepiącego
  • Odpowiedz
@Viado: spójrz na to co gówniaki oglądają i 50% wykopu jakieś srame mma lexy i inne gówna żyją w jakiejś bańce internetowej bo afery nie skupia się na sobie tylko afera w fejmie
A później idą wybory i wybierają hatfu Tuska hatfu
  • Odpowiedz