Wpis z mikrobloga

@W2018WyjdeZPrzegrywu: jak nie masz co wpisać do CV to możesz każde g---o wpisać żeby kartkę zapełnić.
Później to się człowiek zastanawia z czego zrezygnować żeby się w tej 1 kartce zmieścić (tak można mieć i 3 ale jednak 1 konkretna lepsza)
  • Odpowiedz
@W2018WyjdeZPrzegrywu: Właśnie taka sekcja "Personal summary" jest bardzo pożądana w CV. 2-3 zdania podsumowujące czy jesteś seniorem javy, początkującym DevOpsem czy ślusarzem szukającym stażu są bardzo przydatne dla rekrutera i działają dobrze na etapie selekcji CV (zwłaszcza jeśli obecnie przychodzi po 100 CV na jedno stanowisko, to chyba się nie łudzicie że rekruter czyta sumiennie wszystko w CV).
  • Odpowiedz
@Kordem: ja nawet wpisuję zainteresowania, ulubionych artystów. Raz rekruter miał podobny gust i to wpłynęło na to, że mnie zatrudnili, ale ciekawe ilu też ludzi do siebie tym zraziłem
  • Odpowiedz
żeby się w tej 1 kartce zmieścić (tak można mieć i 3 ale jednak 1 konkretna lepsza)

@obieq: Nie wiem skad ten sredniwieczny mit ze cv powinno byc 1 kartce, zwlaszcza majac xx lat expa i kilka firm
  • Odpowiedz
@jurek-gagarin: Bo ludzie mylą resume z CV. CV z definicji ma zawierać wszystkie osiągnięcia, bo jest, zgodnie z nazwą, życiorysem zawodowym, natomiast resume, również zgodnie z nazwą, to streszczenie. Do tego zarówno CV (łacina, ce fał, a nie si wi), jak i resume (francuski - rezjume, a nie resjum) jest zazwyczaj źle wypowiadane, zgodnie z fonetyką angielską, a nie łacińską i francuską XD
  • Odpowiedz