Wpis z mikrobloga

Stworzyłem narzędzie, które skanuje blockchain Ethereum aby zbierać statystyki dotyczące transakcji Uniswap dokonywanych przez posiadaczy dużych portfeli (tzw. whaleów). Głównym przeznaczeniem tego narzędzia jest identyfikacja tokenów, które zostały w ostatnim czasie zakupione przez tych dużych graczy, co często obejmuje popularne memcoiny.

Potencjalne zastosowanie to tzw. "copy trading".

Na zamieszczonym screenshocie widzimy na przykład, że posiadacz portfela z ponad 100 ETH zakupił przed chwilą dużą ilość tokenów SeedifyFund.

Możliwość śledzenia ruchów dużych inwestorów to ogromna przewaga. Zamiast spędzać godziny na samodzielnym analizowaniu rynku, możemy polegać na ruchach dużych graczy, którzy często mają dostęp do lepszych analiz i informacji.

Jestem otwarty na sugestie dotyczące rozwoju i gotów podzielić się tym narzędziem z zainteresowanymi osobami w zamian za niewielki napiwek. Kontakt priv.

#bitcoin #btc #ethereum #eth #kryptowaluty #krypto #uniswap
ricco7 - Stworzyłem narzędzie, które skanuje blockchain Ethereum aby zbierać statysty...

źródło: g5

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@maggotbrain15: Trzeba wziac pod uwage takie ryzyko. Jednak wciaz takie narzedzie jest uzyteczne w kontekscie wstepnego odfiltrowania, ktore tokeny moga byc potencjalnie interesujace
  • Odpowiedz
@ricco7: no i dodajmy drugi czynnik, dość oczywisty. Duże zakupy nie dają gwarancji sukcesu, bo ludzie z większym portfelem też się mylą i też tracą. Niektórzy wierzą w spisek, że jak ktoś ma więcej pieniędzy to umie nimi obracać, a to nie zawsze prawda
  • Odpowiedz
@ricco7 odpiszesz do tego statystykę, która pokaże w jaki sposób zachowuje się cena bezpośrednio po dużych zakupach i sprzedazy? Duże zakupy to jakiś tam procent całego marketcapu, fajnie jakby można było samemu ustawić taka zmienna. Cene można by dociagac z jakiegoś API. W czym piszesz? Można by posledzic ruchy przez kilka miarodajnych miesięcy, gdzie nie ma wyłącznie wzrostów i spróbować zrobić statystykę, która zasymuluje jakbysmy wyszli na kopiowaniu tych ruchów, można
  • Odpowiedz
  • 0
@Czekolatka: Ja nie tyle wyszukuję duże transakcje, co transakcje wykonywane przez portfele z wysokim saldem ETH (chociaż jeśli adres ma duże saldo to i wielkość transakcji jest zwykle znacznie powyżej przeciętnej). Piszę w Pythonie
  • Odpowiedz
  • 0
@Czekolatka: od niedawna sledze wiec nie wiem, chociaz te kupowane przez duzych graczy wygladaja zwykle sensownie (ladna strona, social media, weryfikacja na etherscan) pomimo ze nie odnotowaly jeszcze duzych wzrostow
  • Odpowiedz