Do czcigodnych członków tagów #historia (5 tysięcy osób) i #gruparatowaniapoziomu (7 tysięcy osób) którzy nie dali mnie wczoraj ani jednego plusa.
Czy wiecie, że na Filipinach istnieje taneczny epos, który jest przekazywany z pokolenia na pokolenie już przez 500 lat. Taneczny epos, panie i panowie! Epos opowiada historię przybycia Magellana na Filipiny. Dzikusy używając skakania i kucania przekazywali między sobą informacje historyczne. Ten taneczny epos, zanotowany przez lokalnego antykwariusza Jovito Abellana w 1952 roku, ma na celu opowiedzenie głównej historii podróży Magellana na Filipiny, od jego przybycia do masakry członków wyprawy po bitwie pod Mactan. Zdajecie sobie sprawę, że nie ma takiego absurdu, którego nie badaliby z pełną gorliwością narodowi historycy. Autentyczność eposu jest badana przy użyciu źródeł ustnych i dowodów lingwistycznych. Chociaż istnieją powody, by sądzić, że taki epos istniał, zanotowana wersja otrzymała wiele upiększeń w trakcie ustnego przekazu na przestrzeni lat. Jeśli historyk chce coś znaleźć, to znajdzie. W razie potrzeby powstanie historia morsów i ich trzeciej wojny z norweskimi wielorybnikami.
@mobutu2 Do czcigodnych członków tagów #historia (5 tysięcy osób) i #gruparatowaniapoziomu (7 tysięcy osób) którzy nie dali mnie wczoraj ani jednego plusa.
Czy wiecie, że na Filipinach istnieje taneczny opos. Taneczny opos, panie i panowie!
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
Czy wiecie, że na Filipinach istnieje taneczny epos, który jest przekazywany z pokolenia na pokolenie już przez 500 lat.
Taneczny epos, panie i panowie!
Epos opowiada historię przybycia Magellana na Filipiny.
Dzikusy używając skakania i kucania przekazywali między sobą informacje historyczne.
Ten taneczny epos, zanotowany przez lokalnego antykwariusza Jovito Abellana w 1952 roku, ma na celu opowiedzenie głównej historii podróży Magellana na Filipiny, od jego przybycia do masakry członków wyprawy po bitwie pod Mactan.
Zdajecie sobie sprawę, że nie ma takiego absurdu, którego nie badaliby z pełną gorliwością narodowi historycy.
Autentyczność eposu jest badana przy użyciu źródeł ustnych i dowodów lingwistycznych. Chociaż istnieją powody, by sądzić, że taki epos istniał, zanotowana wersja otrzymała wiele upiększeń w trakcie ustnego przekazu na przestrzeni lat.
Jeśli historyk chce coś znaleźć, to znajdzie. W razie potrzeby powstanie historia morsów i ich trzeciej wojny z norweskimi wielorybnikami.
Ale to ja jestem szczurem.
Czy wiecie, że na Filipinach istnieje taneczny opos.
Taneczny opos, panie i panowie!
Opos, który jest szczurem.
@mobutu2: A historycy, to tak nie robią. Robią, bo większości sami się domyślają jesli nie ma bezpośredniego źródła zapisu xD