Wpis z mikrobloga

Jak w tablecie z androidem sprawić, by po wybraniu pliu .mobi, który ściągnąłem z netu, otwierał mi się on automatycznie w apce Kindle? Pamiętam, że kiedyś miałem coś takiego w MacBooku. Teraz jest tak, że najpierw taki plik muszę przekopiować do folderu, który widzi Kindle.
#android #kindle #ebook
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Przypadkowy: kindle już oficjalnie nie obsługuje .mobi tylko .epub. Poszukaj w ustawieniach domyślne aplikacje a jak nie znajdziesz to odinstaluj i zainstaluj znowu appkę w której Ci się otwiera, wtedy zapyta na nowo w czym otwierać mobi i będzie kindle. Lub jeśli nie będzie - konwertuj do .epub, ściągaj epub albo kopiuj jak teraz skoro działa.
Inna opcja wysyłać maila (z potwierdzonego przez Ciebie na stronce amazona) na twojlogin@free.kindle.com to
  • Odpowiedz
kindle już oficjalnie nie obsługuje .mobi tylko .epub

@Eshirael @Przypadkowy: żeby to było takie proste.

Jeśli wrzucamy pliki przewodowo, to Kindle obsługuje .mobi i azw3, a nie .epub. Jeśli wrzucamy bezprzewodowo, czyli przez serwis Amazonu, to Kindle już obsługuje epub, a nie obsługuje mobi – pozornie. W rzeczywistości jednak, wciąż obsługuje tylko mobi, ale Amazon nie pozwala nam go wrzucić, a gdy wrzucamy epub,
  • Odpowiedz