Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #mercedes Mam możliwość kupna od znajomego Mercedesa W204 C180 (rocznik 2011). Nie wchodząc w szczegóły samochód we wzorowym stanie. Obawiam się jednak kosztów utrzymania jak to w klasie premium. Do tej pory grube naprawy kojarzyły mi się z kwotami rzędu 2-3kPLN natomiast nie wiem jak w tym wypadku. Ktoś ma jakieś doświadczenia co do trwałości tego modelu i kosztów?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kuki_fw: Jak coś jebnie, to tanio będzie 5k, drożej, ale znośnie 15k, a jak się sypnie grubiej, to 30k w serwisie zostawisz. Ja ostatnio za pierdoły zostawiłem 7k w serwisie BMW.
  • Odpowiedz
@Kuki_fw: No też zależy, czy pójdziesz do porządnego serwisu, czy do szopy pana kazia z zamiennikami kupionymi na szrocie. W moim serwisie roboczogodzina kosztuje 600 zł i są bardzo niechętni do robienia na zamiennikach (bosch, siemens!).
  • Odpowiedz
@Kuki_fw: Jakbyś brał tą wersje z 3.5 V6 z automatem to mógłbyś się obawiać, to jest tylko C klasa. Jasne będzie trochę drożej ale bez przesady.
  • Odpowiedz
@Kuki_fw 2011 to już cgi, którego sie unika. Ryzyko potencjalnych usterek dość spore, a koszty bardzo duże.

Do tego rygiel/emulator rygla, cieknące elektromagnesy i koła rozrządu z gównolitu.

Poza tym eksploatacja jak wahacze w wielowahaczowym zawieszeniu też swoje kosztują.
  • Odpowiedz