Aktywne Wpisy

Soothsayer +34
opowiedzcie mi o swoich dzisiejszych sukcesach

kaczoor +862
W Gävle (miasto w Szwecji) istnieje ciekawa tradycja bożonarodzeniowa. Co roku budowana jest tam słomiana koza i...prawie każdego roku jest palona. Nie jest to planowane. To nielegalny akt wandalizmu, z wieloletnią tradycją. Za zniszczenie tej kozy grozi mandat i nawet pół roku więzienia (w 2021 roku 40-letni podpalacz tyle dostał). Miasto próbuje każdego roku chronić kozę, ale jak na razie podpalacze wygrywają. Na 59 kóz, tylko 18 przetrwało. Teren jest ogrodzony, strzeżony
źródło: temp_file2504332129972587667
Pobierz

Chcę przekopiować zdjęcia z telefonu na komputer. Problem w tym, że mój telefon w jednym folderze trzyma memy i zdjęcia z aparatu. Na szczęscie, wszystkie zdjęcia zaczynają się od nazwy IMG. Wiem, że w linuxie idzie z konsoli przerzucić wszystkie pliki z jednego miejsca do drugiego gdzie sobie ustawiamy jaką mają mieć w sobie nazwe. Czy na windowsie też idzie to zrobić komendą w cmd? Bo to najlepszy pomysł na jaki wpadłem. A zdjęc mam z 10k, memów 15k no i są wymieszane.
move "MTP:\telefon\Internal storage\DCIM\IMG*" "C:\Zdjecia"źródło: WStrq1i
Pobierz@DoubleWu: godne pochwały.
Natomiast co do optymalnej pracy to wszystko zależy od twojego czasu i obowiązków. Pewne rzeczy czasem lepiej puścić dłużej ale w tle i robić coś innego :)