Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
Seaman193 +2
#zareczyny #pierscionek #diament pytanie do panów którzy robili pierścionek zaręczynowy na zamówienie z diamentem. Niebawem bo w tym roku planuje się oświadczyć i powoli szukam odpowiedniego pierścionka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stwierdziłem że kupię diament oddzielnie a pierścionek zostanie wykonany przez złotnika. Czy strona e-diamenty.pl na której można zakupić dany kamień jest warta uwagi? Czy może szukać gdzie indziej? Może ktoś może

@Dantte I co myślisz? Wg mnie decyzja SEC pokazuje, że instytucje państwowe są marionetkami, robią co lobbyści chcą. A zwykli ludzie zostaną wyruchani (jak zawsze). Zaraz ETF Solana, Dogecoin, Ripple, później nowe scamy produkowane masowo przez fundusze
ten etf bez stakingu i tak jest c---a wart, więc nie musicie jeszcze copeować xd.
Na bitcoin grayscale ETF fee jest 1.5%
Na eth etfie już na wstępie jest się minus 3%, bo nie można tego shita zestejkować, a gdzie do tego jeszcze
Skoro Eth z swoim ICO i stakeingiem dało radę, to reszta kryptowalut pewnie też.
Został przegłosowany również FIT21, który określa warunki decentalizacji.
@Dantte pewnie wciąż leczy ból dolnej części pleców.
W gruncie rzeczy Bitcoin nie posiada znaczących różnic w mechanice działania i zastosowania od innych kryptowalut, więc raczej nie logiczne byłoby nie dopuszczenie innych kryptowalut do handlu w formie etf.
W tym wypadku to wszystko albo nic.
Większość problemów tej sieci, to zbyt duża ilość transakcji w danym momencie, co sprawia że sieć się zapycha.
Ten problem dotyczył również Bitcoina.
Solana 3 wpadki w 2 lata, btc = 0 wpadek od 11 lat, a etf wszedł dopiero pół roku temu, niech solana pokaże teraz dekadę bezproblemowej pracy to zmienie zdanie, które nie ma znaczenia bo pewnie i tak zaraz bedzie ten etf
Jest znacznie wiecej tych implikacji ale wlasnie leze i