Wpis z mikrobloga

#bitcoin #kryptowaluty
@Dantte I co myślisz? Wg mnie decyzja SEC pokazuje, że instytucje państwowe są marionetkami, robią co lobbyści chcą. A zwykli ludzie zostaną wyruchani (jak zawsze). Zaraz ETF Solana, Dogecoin, Ripple, później nowe scamy produkowane masowo przez fundusze
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maggotbrain15:
@Dantte pewnie wciąż leczy ból dolnej części pleców.
W gruncie rzeczy Bitcoin nie posiada znaczących różnic w mechanice działania i zastosowania od innych kryptowalut, więc raczej nie logiczne byłoby nie dopuszczenie innych kryptowalut do handlu w formie etf.
W tym wypadku to wszystko albo nic.
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski: no tak, ale kiedy to bylo ;p

Solana 3 wpadki w 2 lata, btc = 0 wpadek od 11 lat, a etf wszedł dopiero pół roku temu, niech solana pokaże teraz dekadę bezproblemowej pracy to zmienie zdanie, które nie ma znaczenia bo pewnie i tak zaraz bedzie ten etf
  • Odpowiedz
@maggotbrain15: to nawet nie jest kwestia mojego zdania i tego co myśle, blackrock to instytucja państwowa z władzą potężniejszą od samych regulatorów, to co oni chcą to się dzieje, czy to cios dla bitcoin w któtkim i średnim terminie? Tak bo sprzedawcy ktorzy beda pchac te produkty beda dywersyfikowac w eth, czy to coś zmienia pod wzgledem value proposition bitcoina? Nie
Jest znacznie wiecej tych implikacji ale wlasnie leze i
  • Odpowiedz
@Dantte: wg mnie to tylko przyspiesza mega krach. Mówiąc mega krach mam na myśli przeczyszczenie rynku krypto ze scamów, coś tego typu jak pęknięcie banki dotcomowej. Bitcoin przetrwa, ale będzie bolało (nie pierwszy raz, bitcoiniarze już się przyzwyczaili). Te bessy co 4 lata to za mało, wciąż scamów przybywa, musi w końcu jebnąć. Możliwe, że teraz będzie ostatnia tak duża hossa, po czym totalne czyszczenie.
  • Odpowiedz