Wpis z mikrobloga

#internet #pc #komputery #orange
Ostatnio podczas burzy spalił mi się router. Kupiłem dzisiaj nowy TD-W8961N. Po konfiguracji nie ma internetu. To możliwe, że uszkodziło się gniazdko telefoniczne? Bo mam neostrade 10mb/s. A może router jest niekompatybilny. W każdym razie byłbym wdzięczny za pomoc.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pitrek0090: masz po świetle czy po kablu? Na wszelki wypadek napisz do obsługi to sprawdzą co się dzieje na porcie. Może port spaliło przy okazji.
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: niestety nie mam już telefonu stacjonarnego żeby sprawdzić. Technik ma przyjechać podobno za 2 dni, ale szkoda płacić 120zl jak jednak coś jest z mojej winy źle skonfigurowane.
  • Odpowiedz
@pitrek0090: u rodziców była ostatnio podobna sytuacja, mieli przerwany kabelek na odcinku po pokoju, teoretycznie multimetrem mógłbyś to sprawdzić, tam jest jakieś niewielkie napięcie
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert: Możliwe, nie zdążyłem sprawdzić, bo przyjechał serwisant i sprawdził, że do skrzynki na domu dochodzi, a do gniazdka przy tel już cisza, odciął kilka metrów lecące po domu, dał nowy kabelek, skasował stówkę czy półtorej i już to gada. Rodzice też na takim drucie wiszą, choć światło w ogródku im przekopali, to nie założyli i teraz tak się męczą.
  • Odpowiedz