Wpis z mikrobloga

Macie jakieś przykłady #enshittification z życia którymi warto się podzielić?

@adrninistrator: Tak. Cały kapitalizm staje się groteską samego siebie i maniakalnie szuka coraz bardziej absurdalnych sposobów na zarabianie na każdej, nawet najbzdurniejszej lub pogarszającej zmianie, ale w dalszym ciągu nazwaną nowością. Na zoomerów to jeszcze działa, na starszych niekoniecznie. Plus pytanie, czemu ludzie ciągle uważają że internet ciągle MUSI się ulepszać, a może to tylko przejściowa moda lub
  • Odpowiedz
@missioncritical: Ale czy ktoś się ciebie pytał o zdanie? Napisałem tylko które rzeczy w moim życiu uległy pogorszeniu. Możesz napisać które w twoim są teraz gorsze.

Wiem, że mogę używać google inaczej to będę miał inne wyniki, wiem że mogę używać Firefoxa itp ale ja tego nie chce. Nie zrozumiałeś meritum mojego wpisu
  • Odpowiedz
@eeehhh: to, że coś nie ulegnie polepszeniu to jedno, ale chodzi tutaj o to, że wszystko jest coraz gorsze.

Open source też się stacza. Całe te paczki apt, snap I jego konkurencja. Gimp przepisywany od 10 lat na gtk. Które już nie jest wspierane. To wszystko nie ma najmniejszego sensu
  • Odpowiedz
@adrninistrator: Na szczęście na wpływy korporacji też każdy ma tu oko i póki co większość sra na snapy, chociaż wyhodowane pokolenie konsumcyjnych korpośmieci nawet i to nie przeszkadza, że serwer snapów ma zamknięty serwer. Windows zbrzydnie, to będzie inwazja na pingwina - już przygotowane przez graczy którzy najwięcej wpłacili. Jak zaraza. Póki co, istnieje tam jeszcze jako-taki wybór..

Ludziom trzeba zadać pytanie, ile gotowi sa oddać za własną wygodę...
  • Odpowiedz