Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam wszystkich zebranych. Jestem architektem, pracuję już 3 lata po studiach i muszę szczerze przyznać, że nie widzę dla siebie przyszłości w tym zawodzie. Ciągłe użeranie się z niekompetencją, stresujące relacje z branżystami i inwestorami, to wszystko mnie przytłacza. Największe rozczarowanie to jednak brak tej kreatywności, której spodziewałem się w swojej pracy.

Aktualnie rozważam przebranżowienie się, szukając czegoś, co nadal będzie związane z projektowaniem, ale pozwoli mi na godne utrzymanie i zarabianie przyzwoitych pieniędzy. Mam dużo czasu na naukę i jestem otwarty na każdą możliwość. Ważne dla mnie jest też to, aby mieć opcję pracy zdalnej, bo nie chcę opuszczać mojego miejsca zamieszkania, gdzie mam ułożone życie, przyjaciół, rodzinę i ukochaną.

Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy znacie jakieś ścieżki, które mogłyby mi pomóc znaleźć nową drogę zawodową? Bardzo będę wdzięczny za wszelkie rady, pomoc i sugestie.
#architektura #praca #przebranzowienie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim pokaz mi osobe zadowolona z wyboru tego zawodu
@gaga-jaga na tej grupie mnostwo osob z wieloma latami doswiadczenia takze rozwaza albo zmienia, nawet ludzie co 10 lat swoja pracownie mieli, duzo to mowi o zawodzie zawodem
  • Odpowiedz