Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +591
bibi__ +263
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Szwaby jakos potrafia zabezpieczyc swoj rynek przed tansza konkurencja, czy to firmy transportowe z polski czy elektryki z chin. Tylko nasz "nierzad" jest zbyt denny na takie ruchy. Bo zreszta po co dbac o swoich, skoro od ponad 20 lat non stop ci sami rzadza tylko sztandary sie zmieniaja.
@wwkbt: masz częściowo rację. Jednak są branże, gdzie bez taniego pracownika z Bangladeszu nie poradzą sobie. Coraz mniej Polaków chce pracować jako robotnik rolny, jeździć Uberem, być dostawcą jedzenia, pracować w rzeźni czy w magazynach. Po pierwsze nie chce się Polakom wykonywać tych cięźkich i mało płatnych zajęć. Po drugie - jest niż demograficzny, więc w ogóle jest
Czy ue z-----a ta branże? Śmiem wątpić. To Polacy wlascielciele janusztransu ciągle szukają tańszych kierowców którzy będą jeździć coraz więcej.
Holandia jest także hegemonem transportu a jakoś kierowcy u nich mają o wiele większe stawki i komfort pracy.
W Polsce dalej obowiazuje model biznesu: sciagnac 20 letni zestaw od szwaba, a do środka wsadzić ukra, łukaszenke
widać, że nie masz nawet najmniejszej styczności z tą kwestią xD
@wwkbt: z pracą w polu też tak będzie?
Ja ci gwarantuję, że jak odpowiedni pieniądz się znajdzie i zostaną zatrudnieni biało-czerwoni, to usługi zdrożeją i nie będzie już taniego ubera, taniego dowozu jedzenia, czy tanich produktów rolnych. ¯\(ツ)/¯
A nie czekaj, mój kumpel latał solówka bez klimy pod Barcelonę która miala 17 lat xD
Polska janusztransem stoi niestety.