Wpis z mikrobloga

Hej wykopki.
Jest tu może mistrz #powerpoint?
Nie mogę znaleźć jednej funkcji, a chciałabym coś zrobić, żeby moje slajdy działały dobrze.

Mianowicie:
Mam slajdy z animacjami. Slajdy nie idą po kolei, tylko przez hiperłącza, w zależności co się kliknie. Kilka slajdów będzie wyświetlane po kilka razy. Na tych slajdach są animacje, które działają automatycznie. I teraz mam problem z tym, że jak za pierwszym razem wyświetla się określony slajd, to wszystko działa tak jak powinno. Jednak, kiedy przechodzi drugi raz do tego samego slajdu, to animacja już nie jest wyświetlana, tylko od razu się pojawia "ostateczny obraz" co odejmuje uroku całej prezentacji ( ͡° ʖ̯ ͡°). Pytałam chat gpt, ale podaje opcje, których nie ma.
Ktoś wie, jak to naprawić i czy takie coś w ogóle istnieje?

Ziemniaczek dla walorów estetycznych do wpisu.

#pomoc #informatyka #kiciochpyta
Tyrande - Hej wykopki.
Jest tu może mistrz #powerpoint?
Nie mogę znaleźć jednej funkc...

źródło: st,small,507x507-pad,600x600,f8f8f8

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tyrande: a czy mógłbyś opisać jakie konkretnie masz animacje na slajdach, na których wszystko się psuje gdy odwiedzasz stronę kolejny raz?
Są dostępne opcje danej animacji gdzie masz coś w stylu "powrót do stanu początkowego". Niestety bez informacji nie wiem czy to wystarczy.
  • Odpowiedz
@Tyrande: Z doświadczenia swojego przeczuwam, że sypią ci się slajdy z animacjami typu "przesuń góra/dół/lewo/prawo. Dobrze kombinuję?
Wtedy na pewno trzeba użyć opcji powrotu do stanu początkowego.
  • Odpowiedz
  • 0
@luk21asz: Nieee. I niestety funkcja powrotu do stanu początkowego nie działa. Mam slajd taki, że z opóźnieniem 2 sekund wyświetla mi się animacją napis. Za pierwszym razem działa dobrze, ale jak się wejdzie na ten slajd po raz drugi, to wyświetla się już z ukończoną animacją (stan z jakim zakończył się za pierwszym razem), a zależy mi, żeby znowu napis się wyświetlił z 2 sekundowym opóźnieniem.
  • Odpowiedz