Aktywne Wpisy
krzysztof48 +11
Witam. Potrzebuję porady co zrobić z psem. Koleżanka jakiś czas temu urodziła . Posiada ona dwa psy i jeden z nich jest strasznie agresywny w stosunku do dziecka. Była w kilku schroniskach i nie chcą przyjąć psa. Dziś dzwoniłem spytać się czy mógłbym uspac to niby trzeba psa do behawiorysty i jak nie pomoże to wtedy. Ale czy taki behawiorysta da pewność na piśmie że będzie wszystko w porządku. Jakie macie doświadczenia.
marek2092 +201
Mirki pijcie ze mną kompot, dzisiaj o godzinie 9:37 rano stałem się poważnym mirasem i zostałem ojcem..
Standardowo wychowam jak swoje ( ͡º ͜ʖ͡º)
#ojcostwo #chwalesie #dzieci #porod #rodzicielstwo
Standardowo wychowam jak swoje ( ͡º ͜ʖ͡º)
#ojcostwo #chwalesie #dzieci #porod #rodzicielstwo
#przegryw #fobiaspoleczna
@chuda_pala: brałem. Miałem na nim ogromne pobudzenie psychoruchowe (akatyzja / agitacja), myśli samobójcze, ciągły płacz, gniew, nienawiść, wrogość wobec otoczenia. Po miesiącu takiej męki nastąpiła poprawa i fobia społeczna wraz z nerwicą (lęk uogólniony) zniknęła. Niestety, przerwałem leczenie. Gdy następnym razem brałem moklobemid, to już nie działał pozytywnie, były tylko negatywne emocje.
Jednak radzę nie sugerować się moimi wpisami, bo jestem jakimś dziwnym przypadkiem. Wszystkie leki przeciwdepresyjne powodowały u mnie ogromne pobudzenie psychoruchowe (akatyzja /
@gharman: coś w tym musi być. Inne osoby również wspominały o nasileniu myśli samobójczych właśnie nie tylko na samym początku (gdy właśnie według psychiatrów może nastąpić pogorszenie), ale również w późniejszym okresie.
Moklobemid to w ogóle nietypowy lek w porównaniu do SRI (SSRI, SNRI i serotoninowe