Wpis z mikrobloga

Mireczki może ktoś miał styczność, podczas sprawdzania samochodu w raporcie wyszło że samochód miał uszkodzenie - tył, lewy tył, wnętrze, o ile tył można sobie wyobrazić to zastanawia mnie określenie wnętrza, co może się do tego zaliczać, pasy, poduszki? Może miał ktoś już z tym do czynienia i byłby w stanie pomóc #wypadek #samochody #kolzja
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@kuba4370 @Norskee Fiat tipo, sprzedający drugi wlasciciel mówił o jednej szkodzie że tył i jest szkoda, faktura zdjęcia ze tył, prawy tył i okej, ale podczas wykupienia raportu wyszło że za pierwszego właściciela był też szkoda na ok 8k, opisane tył, lewy tył, wnętrze, bez zdjęć
  • Odpowiedz
  • 0
@v__L robiłem ostatnio w ASO zdarty zderzak plus jeden czujnik, 14 tysięcy a szkoda w zasadzie kosmetyczna ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Naprawa z OC sprawcy więc mi szkoda nie było ani złotówki ;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@p4wl wiem wiem że sobie liczą dużo, sam miałem tylko zderzak przetarty a koszt 6k, ten właściciel wysłał mi zdjęcia ze szkody że zderzak + zaczepy i koszt 7.8k ale w tej drugiej szkodzie było info 8-8,5k ale nic zdjęć, czy robione w aso czy jak, tylko info że uszkodzenie tył, lewy tył i wnętrze to tył wiadomo zderzak itd, ale co to znaczy wnętrze poduszki, napinacze, szyby, dlatego pytam czy
  • Odpowiedz
  • 0
@v__L czy grubsza... to też różnie bywa, mi kiedyś odpaliły poduszki przy lekkim uderzeniu w tył, ten co mi walnął miał w okolicach 20-30km/h. W sumie wiele się nie stało ale trzeba było wymienic. Niestety co oznacza "wnętrze" przy takiej szkodzie nie powiem :(
  • Odpowiedz
@v__L: w tej kwocie to na 100% kosmetyczna szkoda i się nic nie przejmuj. Mi z ubezpieczenia poszło teraz 25k za przetarty lewy bok, auto w pełni jezdne, ot poobdzierane.....,
  • Odpowiedz