Titanic. Waga tego słynnego transatlantyka to ponad 52'000 ton, ale co to jest dla wyciskaczy wykopowych!?. Wielu z nas ma w domu hantelki, ciężarki i sztangi. Pewnie jeszcze więcej z Was ćwiczy na #silownia.
Od wagi Titanica odejmujemy ilość powtórzeń pomnożoną przez podnoszony ciężar. Titanic może i jest dużą łajbą, ale wierzę w siłę #januszesportu i innych ciężarowych Mirków - powinno nam szybko pójść.
Ja na dobry początek (mój i tagu) dokładam swoją cegiełkę:
@berti: Jesli komuś się będzie chciało liczyć ile wycisnął to moze dopisywać do roku na siłowni i tutaj ;) ja lubie numerki i cyferki, więc na mnie bardziej tego typu akcje kręcą
@Grizwold: Nie koncentruj się na łapach, to bez sensu. Zrób porządny trening całego ciała, to wyciągniesz z tego maksimum korzyści (i wcześniej podniesiesz Titanica :)
@MegaZU0: @DamianParol: No tutaj wypisałem same łapy, bo mowa o klasycznym podnoszeniu ciężarków. Oprócz zabawy hantelkami to na codzień pompuję, podciagam się, brzuszkuję lub robię A6W, biegam, jeżdżę na rolkach, robię przysiady i takie tam. Nie bój się o to ;)
@MegaZU0: A i wszystko było robione po 10 powtórzeń z przerwą kilkudziesięcio sekundową. Przed tym jeszcze robiłem inne ćwiczenia to zmęczony byłem. Pisałem, ze to tylko na dobry poczatek - mój i tego tagu
@Grizwold: Jak robisz trening to ostatnie powtórzenie w ostatniej serii na ostatnim ćwiczeniu powinno być robione jak by to była 1 tona. Po dniu kiedy robię military press nie jestem w stanie umyć głowy po #silownia
@MegaZU0: Jak bym miał podnosić tak od razu 7-9kg i robic ostatnią serię na 100 powtórzeń to pewnie bym sobie pozrywał mięśnie. Już i tak z moim skromnym, obecnym wkładem czułem lekki ból w zgięciu ręki. Zaraz przed hantelkami juz ćwiczyłem. No i regularnie ćwiczę dopiero od niedawna
@Grizwold: Ludzie nie potrafią liczby z zakresu 1-3 odjąć od sumy godzin prawidłowo, a Ty chcesz, żeby mnożyli ciężary przez powtórzenia i dopiero wtedy odejmowali... Pomysł fajny, ale to się nie może udać...
#podnosimytitanicazwykopem
Titanic. Waga tego słynnego transatlantyka to ponad 52'000 ton, ale co to jest dla wyciskaczy wykopowych!?. Wielu z nas ma w domu hantelki, ciężarki i sztangi. Pewnie jeszcze więcej z Was ćwiczy na #silownia.
Od wagi Titanica odejmujemy ilość powtórzeń pomnożoną przez podnoszony ciężar. Titanic może i jest dużą łajbą, ale wierzę w siłę #januszesportu i innych ciężarowych Mirków - powinno nam szybko pójść.
Ja na dobry początek (mój i tagu) dokładam swoją cegiełkę:
40x4kg biceps (lewa i prawa)
20x4kg na boki (lewa i prawa)
wołam:
#roknasilowni
jutro leg day ja se zrobie na samej suwnicy to bedzie kilka ton
@DamianParol: pierwszy raz widzę jak przeklinasz xD
@Grizwold: Nie koncentruj się na łapach, to bez sensu. Zrób porządny trening całego ciała, to wyciągniesz z tego maksimum korzyści (i wcześniej podniesiesz Titanica :)
A hantelki to ja mam dopiero od ~2 godzin :P