Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykop: Ja to bym chciał abyście taką zmianę potrafili:
- zapowiedzieć z wyprzedzeniem (belka na wykopie + wpis),
- wytłumaczyć zakładając, że przynajmniej część użytkowników nie jest debilami, że zmiana podyktowana jest optymalizacją danych i automatyczne odpytywanie o listę plusujących do każdego posta jest po prostu kosztowne w skali całego ruchu na serwisie.
  • Odpowiedz
@wykop: absolutna podstawa UX i wprowadzania zmian - a przynajmniej taka w idealnym świecie powinna być, bo w praktyce niestety mało kto się do niej stosuje - to nie wprowadzanie zmian na własną rękę, bo takie się akurat ma widzimisię, tylko wprowadzanie zmian w odpowiedzi na POTRZEBY UŻYTKOWNIKÓW. Czy wykopowicze wam wcześniej masowo zgłaszali, ze ta widoczność plusujących to jest bez sensu i trzeba by ją ukryć? No nie sądzę
  • Odpowiedz
@ksndr: jakby wszyscy tak myśleli to byśmy dzisiaj jeździli luksusowymi i niezawodnymi furmankami. użytkownicy sami nie wiedzą czego chcą dopóki im się tego siłą nie rzuci przed ryj
  • Odpowiedz
@wfyokyga:Pewnie stwierdzili, że pobieranie tej listy przy wyświetlaniu jest zbyt obciążające i nie umieli inaczej tego ogarnąć...

Za to jak klikniesz "Odpowiedz" to nie przenosi Cię do formularza na dole. Sam se musisz zescrollować cały wątek... Priorytety godne podziwu.
  • Odpowiedz
Ja to bym chciał abyście taką zmianę potrafili:

- zapowiedzieć z wyprzedzeniem (belka na wykopie + wpis),

- wytłumaczyć zakładając, że przynajmniej część użytkowników nie jest debilami, że zmiana podyktowana jest optymalizacją danych i automatyczne odpytywanie o listę plusujących do każdego posta jest po prostu kosztowne w skali całego ruchu na serwisie.

@WaveCreator: Ktoś pisał, że dane wciąż są przesyłane, tyle że nie wyświetlane. Jeśli tak jest to nie ma
  • Odpowiedz
@wfyokyga: K---a.

Poprzednio, jak chciałem sprawdzić, czy konkretna osoba zaplusowała jakiś wpis, to rozwijałem listę plusów, Cmd-F, wpisuję nazwę użytkownika, Enter, znajduje mi. Teraz nie mogę, bo standardowe wyszukiwanie Cmd/Ctrl-F nie działa w tym nowym upośledzonym paneliku z listą plusów.

@m__b czy ustalono już personalia osoby odpowiadającej za ten sabotaż serwisu społecznościowego Wykop? Jakie konsekwencje zostaną wyciągnięte w stosunku do niej? Jakie kroki zostaną wdrożone, aby nie doszło w
  • Odpowiedz
@wfyokyga: targetem tej stronki są użytkownicy telefoników i tablecików, także łatwiej teraz takiemu kliknąć w wielki przycisk z danym użytkownikiem niż wcześniej xD
Ogólnie zarejestrowani użytkownicy to kula u nogi i niestety zło konieczne bo to oni produkują content. Jednocześnie większość używa adblocka. Więc zmiany są głównie wycelowane w niezarejestrowanych, bez adblocków niż tych którzy tu zostali na dłużej.
  • Odpowiedz
@DonRzoncy: też od razu pomyslałem - optymalizacja, bo nie trzeba za każdym razem odpytywać bazy, kto plusował. No ale skoro i tak to leci... No chyba że ma to być zlikwidowane i koniec końców odpytywanie będzie tylko po kliknięciu na listę plusujących. To by miało sens.
  • Odpowiedz