Wpis z mikrobloga

Dobra, coś tam nasmarowałem.

Oryginalny temat: http://www.wykop.pl/wpis/7571238/korwin-krul-neuropa-4konserwy-januszkorwinmikke-kn/

1. Błąd, związany z propagandową nazwą Grenlandii.

2. Gdzie #krul chce czegokolwiek zakazać? Pokaż.

3. Zwykła hiperbolizacja, przesadzasz.

4. Kłamstwo. Nikt nie mówił, że pracowali na umowach o płacę. Pracowali na zasadach ustalonych przez państwo, tylko tyle powiedział #krul

5. Kwestia słownictwa, mało istotne.

6. Stek bzdur, i tyle. Nie "absolutnie nic nie wiedział o holokauście", tylko "mógł nie wiedzieć o holokauście"(mało prawdopodobne, ale możliwe).

7. Każdy może popełnić błąd. Mówił to na żywo, więc nie popełnił tutaj żadnej zbrodni.

8. Jaką homofobią i rasizmem? Wyciągasz to z dupy. Podział na homosiów i gejów jest wyjęty z kontekstu, a "Do murzynki nie mogłem się przemóc" to kwestia gustu.

9. 10. 11. 12. Niech będzie punkt.

13. Pierwsze słyszę. Niektórzy kuce tak robią w formie żartów.

14. Dyskryminacja kobiet - na pewno nie. Często #krul podkreśla, że kobiety mają mieć przywileje. Mówienie, że Korwin uważa, że "kobiety nie mają nic do powiedzenia" jest zwykłym kłamstwem.

15. Czy chce zakazać kobietom pracować? Nie chce. Koniec tematu. Prawa wyborcze #krul chce odebrać wszystkim, i wprowadzić monarchię.

16. Pomylił jedno #!$%@? słowo. Cytat podawał na żywo, więc miał prawo się pomylić.

17. "Z tą pedofilią mocno się przesadza."

18. Hiperbolizacja, przesadzasz.

19. Chce zakazać niepełnosprawnym wychodzić na ulice? Nie. Koniec tematu.

20. Niech będzie punkt.

21. Dawniej mówił, zgodnie z prawdą, że media rzadko go pokazują. Dzisiaj często się pojawia, i nie mówi o braku występów.

22. Nie słyszałem o tym, więc się nie wypowiem.

23. Korwin przedstawiał różnicę między własnością państwową dziecka, a własnością rodziców dziecka. Lepiej uznać, że dziecko jest własnością rodziców, niż własnością państwa.

24. Jeśli ktoś zakłóca porządek publiczny, to powinni zostać usunięci.

25. #!$%@?.

26. Dla przeciętnego człowieka nie ma różnicy między monarchią a demokracją, więc #!$%@?.

27. Kobieta upodabnia się do mężczyzny, jest to normalne. Atawizm, i tyle.

28. Akurat to pamiętam. W kontekście delegalizacji narkotyków powiedział: "w przeciwieństwie do księdza wierzę w boga". Jest to związane z tym, że katolik uzna, iż Bóg dał człowiekowi wolną wolę, a państwo ma się do tego nie wtrącać.

29. Ciekawe.

30. Tłumaczył się brakiem rejestracji we wszystkich okręgach wyborczych. Dla mnie to akurat mało istotne.

31. Niezła ciekawostka. Patrząc na inne punkty, zapewne jest to wyrwane z kontekstu.

32. Nie wiem, co próbujesz tutaj wykazać.

33. Nazwanie Białorusi "wolnym światem" było żarcikiem, co wyjaśnił w bodajże audycji na antenie Radia Polska Live.

#jkmcontent #lewactwo @fredo
  • 4