Aktywne Wpisy

pciem +168
Mój sąsiad daje lekcje p----------o puzonu od 9 do 18. Codziennie. Jestem na skraju załamania.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.

KapitanTorpedal +54

Jutro ranoo ląduje w Waszym pieknym miejscie moj kolega z USA ze swoja zona. Odbierac. Amerykanin z krwi i kosci. ~60 lat. Nie mowi po polsku. Nocuja w hotelu na Rzezniczej. Jako, ze odbieral ich bede dopiero we wtorek popoludniu chcilabym im zapewnic jakies atrakcje i dac polecajki jakies, zeby im ta doba jakos zleciala.
Tez jestem stary (chociaz nie az tak) i specjalnie nie wiem co im polecic.
Narazie mam takie dosc oczywiste rzeczy:
- Panorama Raclawicka
- Rynek Glowny
- Kolejkowo
- Na wyspie Slodowej cos sie juz dzieje? Mozna wieczorem sobie siasc i spic browarka?
Prosze tez o jakies rekomendacje i polecjaki co do knajp. Ale...
Raczej polskie i tradycyjne jedzenie. Bo egzotyki maja u siebie sporo.
Chcieliby zjesc tradycyjnego paczka,
fajne sniadanko - z tym,dinette i charlotte raczej odpada
Z gory dziekuje za pomoc.
@bigger2: można jak najbardziej, o ile nie będzie przeszkadzać armia studentów i licealistów, którzy także tam będą. Niezależnie od dnia tygodnia
jeszcze jest podziemny pks na wroclavi ale czy to jakaś atrakcja chyba nie?
Na Polską kuchnię to Browar Święty Jan albo Piwnica Swidnicka. Z atrakcji rejs po odrze jeszcze weźcie pod uwagę.
Co do zwiedzania - spacer po rynku, park i teatr lalek, ostrow tumski, niech sobie wejda na dziedziniec ossolineum, zamiast sky tower polecam wieze widokowa w kosciele sw. elzbiety (osoby otyle moga miec problem z przecisnieciem sie, just saying ;) ), jak
@bigger2: spacer do Hali Stulecia i przy okazji do cukierni Pod trumienką.