Wpis z mikrobloga

Z konfą i ich programem rzecz jest prosta jak drut:
1. W ekonomii c---a zmienią, bo nasz system jest na tyle sztywny że nie zniósłby radykalnych zmian.
2. Światopoglądowo jak chcą (i mogą), to wszystko zmienią. Kilka ustaw i z kraju już i tak niezbyt liberalnego schodzimy na poziom katokalifatu. Tutaj nie ma żadnych ograniczeń.

To tak dla tych wszystkich, którzy głosują na konfę ,,pomimo ich zamordyzmu światopoglądowego"

#sejm #polityka #bekazkonfederacji #4konserwy #bekazpisu
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dozerman230 no no mamy sztywny system, który jedynie jest w stanie rozbudowywać socjal. I najlepiej żeby mężczyźni na to wszystko z----------i nic z tego nie mając.
  • Odpowiedz
@Apdl: Jak czytam ten Wykop i żale takich chłopaków jak Ty to można dojść do wrażenia, że tutaj faceci to są jakiś warunkach gorszych niż Żydzi w obozach. Śmiać mi się chce z takich gości, bo tacy goście sami śmiali się z kobiet, które walczą o swoje prawa, a robicie dokładnie to samo o co je posądzacie, czyli wiecznie się nad sobą użalacie i robicie z siebie jakiś zbawicieli świata
  • Odpowiedz
  • 0
@gandalf_rzulty zbawicielem świata to nie jestem ale jednym z tysięcy wyzyskiwanych ekonomicznie to już jak najbardziej i dlatego chcę tą sytuację zmienić głosując tak, a nie inaczej.
  • Odpowiedz
Kilka ustaw i z kraju już i tak niezbyt liberalnego schodzimy na poziom katokalifatu. Tutaj nie ma żadnych ograniczeń.

@dozerman230: piszesz, że obecnie przekształca się nam kraj z liberalnego na katokalifat, ale co do tego ma konfa co robi ten rząd?
  • Odpowiedz
ale jednym z tysięcy wyzyskiwanych ekonomicznie to już jak najbardziej i dlatego chcę tą sytuację zmienić głosując tak, a nie inaczej.

@Apdl: kolego, najszybszym i najskuteczniejszym sposobem na rozwiązanie twojego problemu wyzyskiwania ekonomicznego jest zmiana pracy na taką, w której będzie zarabiał tyle, że podatki nie będą ci przeszkadzały. Jeśli chcesz powierzać los swojego życia w ręce cudzych osób to jesteś osobą, z której każdy biznesmen będzie darł łacha. Jak
  • Odpowiedz
  • 0
@gandalf_rzulty problem jest taki, że w mojej branży praca na B2B jest niemożliwa, a zmiana pracy na lepiej płatną tylko pogłębi mój problem. Bo poczucie niesprawiedliwości będzie tylko narastało jeśli 50% wypłaty będą zabierać mi od czerwca zamiast od października.
Ja nie chcę powierzać swojego losu w cudze ręce ja chcę, że by cudze losy nie były finansowane z mojej pracy bez mojej zgody.
  • Odpowiedz
Z konfą i ich programem rzecz jest prosta jak drut:

1. W ekonomii c---a zmienią, bo nasz system jest na tyle sztywny że nie zniósłby radykalnych zmian.

2. Światopoglądowo jak chcą (i mogą), to wszystko zmienią. Kilka ustaw i z kraju już i tak niezbyt liberalnego schodzimy na poziom katokalifatu. Tutaj nie ma żadnych ograniczeń.

To tak dla tych wszystkich, którzy głosują na konfę ,,pomimo ich zamordyzmu światopoglądowego"

@dozerman230: Przed wyborami nawoływałeś do głosowania na PO, bo po 8 latach rządów PiSu ekonomia potrzebuje radykalnych zmian, by uratować nas przed nędzą. Teraz kiedy Tusk dorwał się do koryta to już nagle ekonomii zmienić się nie da? No to dokładnie taką samą propagandową formułkę można napisać o
  • Odpowiedz
zamordyzmu światopoglądowego

@dozerman230: To idiotyczny frazes. No chyba, że masz dowód na to, że Konfa chce powołania Policji Myśli czy instytucji w ten deseń.

Kilka ustaw i z kraju już i tak niezbyt liberalnego schodzimy na poziom katokalifatu

@dozerman230: Czyli i tak nastąpiłaby zmiana na plus. Oczywiście mierziłby niewolny rynek, ale gospodarka nie jest najważniejsza.
  • Odpowiedz
@assninja co ten Krzysiu taki lękliwy, Turek normalny człowiek, a jeszcze jak się chłopina po polsku uczy mówić i nie odstawia jakichś szopek z szariatem, to tylko przyklasnąć.
  • Odpowiedz