Aktywne Wpisy
miekki_am +340
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,

Bodzias1844 +55
źródło: temp_file1462987494750915588
Pobierz

1. W ekonomii c---a zmienią, bo nasz system jest na tyle sztywny że nie zniósłby radykalnych zmian.
2. Światopoglądowo jak chcą (i mogą), to wszystko zmienią. Kilka ustaw i z kraju już i tak niezbyt liberalnego schodzimy na poziom katokalifatu. Tutaj nie ma żadnych ograniczeń.
To tak dla tych wszystkich, którzy głosują na konfę ,,pomimo ich zamordyzmu światopoglądowego"
#sejm #polityka #bekazkonfederacji #4konserwy #bekazpisu
źródło: Screenshot 2024-04-11 at 21.41.31
Pobierz@Deladomboix: do czego?
@dozerman230: piszesz, że obecnie przekształca się nam kraj z liberalnego na katokalifat, ale co do tego ma konfa co robi ten rząd?
Ma pewno mniejsza liczba miejsc pracy zachęci ludzi do posiadania dzieci.
@Apdl: kolego, najszybszym i najskuteczniejszym sposobem na rozwiązanie twojego problemu wyzyskiwania ekonomicznego jest zmiana pracy na taką, w której będzie zarabiał tyle, że podatki nie będą ci przeszkadzały. Jeśli chcesz powierzać los swojego życia w ręce cudzych osób to jesteś osobą, z której każdy biznesmen będzie darł łacha. Jak
Ja nie chcę powierzać swojego losu w cudze ręce ja chcę, że by cudze losy nie były finansowane z mojej pracy bez mojej zgody.
@dozerman230: Przed wyborami nawoływałeś do głosowania na PO, bo po 8 latach rządów PiSu ekonomia potrzebuje radykalnych zmian, by uratować nas przed nędzą. Teraz kiedy Tusk dorwał się do koryta to już nagle ekonomii zmienić się nie da? No to dokładnie taką samą propagandową formułkę można napisać o
@dozerman230: To idiotyczny frazes. No chyba, że masz dowód na to, że Konfa chce powołania Policji Myśli czy instytucji w ten deseń.
@dozerman230: Czyli i tak nastąpiłaby zmiana na plus. Oczywiście mierziłby niewolny rynek, ale gospodarka nie jest najważniejsza.