Aktywne Wpisy
dominges08 +3
Jako że ostatnio kolega którego wiozłem przywalił się do mnie że źle trzymam kierownicę (bo na kursie uczyli inaczej), to spytam się was.
W jaki sposób trzymasz kierę podczas jazdy samochodem?
Ja jestem w teamie jedna ręka na 12 (i obracanie na mydełko fa przy większych skrętach), ewentualnie zsuwam ją na 10 kiedy trzeba wrzucić kierunek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #ankieta #motoryzacja
W jaki sposób trzymasz kierę podczas jazdy samochodem?
Ja jestem w teamie jedna ręka na 12 (i obracanie na mydełko fa przy większych skrętach), ewentualnie zsuwam ją na 10 kiedy trzeba wrzucić kierunek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #ankieta #motoryzacja
Jak trzymasz ręce na kierownicy w czasie jazdy?
- jedna ręka na 12 10.7% (89)
- jedna ręka na 11 5.2% (43)
- jedna ręka na 10 12.4% (103)
- dwie ręce na 10 i 2 22.7% (188)
- dwie ręce na 11 i 1 1.6% (13)
- dwie ręce na 9 i 3 23.6% (196)
- dwie ręce na 7 i 5 5.8% (48)
- inaczej 18.0% (149)
Ksiega_dusz +56
Praca typu lekarz - tracisz pracę?
- Wysyłasz parę CV albo nawet nie, odzywasz się do innych szpitali, rozmawiasz z kolegami lekarzami, że szukasz pracy. Zazwyczaj po dwóch, trzech tygodniach masz robotę za około 30k+ PLN. Przyjęcie do pracy polega zazwyczaj już na rozmowie z dyrektorem placówki / ordynatorem w celu dogadania szczegółów pracy. Nie ma testów i rozmów kwalifikacyjnych sprawdzających wiedzę. Jako lekarz masz stabilność zatrdunienia.
Zawód typu Java/C#/Frontend Developer - tracisz pracę?
-
- Wysyłasz parę CV albo nawet nie, odzywasz się do innych szpitali, rozmawiasz z kolegami lekarzami, że szukasz pracy. Zazwyczaj po dwóch, trzech tygodniach masz robotę za około 30k+ PLN. Przyjęcie do pracy polega zazwyczaj już na rozmowie z dyrektorem placówki / ordynatorem w celu dogadania szczegółów pracy. Nie ma testów i rozmów kwalifikacyjnych sprawdzających wiedzę. Jako lekarz masz stabilność zatrdunienia.
Zawód typu Java/C#/Frontend Developer - tracisz pracę?
-
#prawojazdy #wroclaw
Komentarz usunięty przez autora
Qashqai sie miesci bo pewnie nie ma nic z prawej
Nikt ci nie odpowie na to pytanie dobrze xD
Tam jest za wasko na dwa auta przy pełnym ruchu.
Nie ma żadnego suwaka tylko są cwaniaki które chcą ominąć korek i wjeżdżają na prawy pas.
Na grunwaldzkim wchodzi tramwaj z autem. Nietrafne porownanie kompletnie. Na Pulaskiego nie wejda dwa auta i nie ma dwoch pasow. Powiem Ci ze gdyby mozna bylo wydzielic to juz dawno by to zrobili. Pewnie ogranicza ich mimimalna szerokosc pasa.
Zawsze mozesz napisac maila do drogowki we Wroclawiu ze
@Xamil: mogę się założyć, że nikt piszący prawo nie założył, że aż taki kretyn zostanie projektantem dróg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Xamil: Bo odpowiadasz jakby prawo w tym kraju było dopracowane i wszystko działało zgodnie z nim. Jeździsz tam? No to chyba wiesz, że dwa szersze auta tam się nie mieszczą.
Poza tym przepis o jeździe na suwak stosuje się jak kończy się pas, tutaj pas się nie kończy.
Tam można by było mówić o jeździe na suwak jakby lewy pas się kończył i dopiero za jakimś słupkiem był skręt w lewo. No, tylko że tam tak
Zeby byly dwa pasy ruchu (niewydzielone) to musza sie swobodnie poruszac dwa rzedy aut. Tam swobodnie nie poruszaja sie dwa rzedy bo drugi rzad najezdza na linie
Nie można wydzielić pasów ruchu, co nie znaczy, że ich tam nie ma zgodnie z PORD. Dokładnie analogiczna sytuacja jest na Moście Grunwaldzkim - nie można tam zgodnie z przepisami wydzielić znakami poziomymi dwóch pasów ruchu bo środkowy jest dla tramwajów co wymusza odpowiednią skrajnię, ale
a) przez progi na Świdnickiej to przelatujesz bo to nie progi
b) w każdym wąskim miejscu się zmieścisz
c) generalnie jesteś kierowca rajdowca i wszystko robisz dobrze, a cała reszta nie umie jeździć
Tylko weź mi spójrz na to zdjęcie i powiedz że faktycznie tutaj jest miejsca na czołg
Nawet jeżeli uznamy, że tam jest po np. 4,70 (odjąłem metr z Geoportalu od pomiarów Wrocławskiej szerszego fragmentu) to daje nam to po 2,35.
Skoro zgodnie z rozporządzeniem, droga kategorii D może mieć wydzielone pasy ruchu po 2,25, to dlaczego miałyby nie móc istnieć niewydzielone znakami
Masz artykuł z GWr LInk
Inny artykuł z GWr