Aktywne Wpisy
Techguy91 +65
Wszyscy srają jak to źle było za PRL(bo nie mieli iPhoneow Hue hue), a mój tata np. Dostał mieszkanie od zakładu, w tym zakładzie pracuje do dziś, za dwa lata idzie na emeryturę i będzie się śmiał z pokolenia przegrywow, którzy muszą w-----ć pół dużej bańki na kawalerkę, a emeryturę to zobaczą jak świnia niebo.
No faktycznie, mój ojciec strasznie ubolewa, że żył w PRL
Pokolenie PRL to wygryw straszny, to my
No faktycznie, mój ojciec strasznie ubolewa, że żył w PRL
Pokolenie PRL to wygryw straszny, to my

scriptkitty +307
źródło: mupqmt86j9qe1
Pobierz

#nfz
Jest ktoś w stanie powiedzieć mi z jakiej paki mam ubezpieczenie?
Rodzice wyjechali za granicę, nie jestem podpięta pod nich, jeszcze nie ogarnęli papierologii z tym związanej (mama też już nie jest podpięta pod polski NFZ)
Wiec chcąc nie chcąc ubezpieczenie mi wygasło (sprawdzałam na ikp oraz teściowa pielęgniarka w systemie- ubezpieczenia brak).
Ostatnio dostałam telefon od teściowej, że w systemie świece się na zielono i faktycznie w ipk nagle zaczęło pokazywać mi, że mam dostępne świadczenia NFZ.
Mama papierologii dalej nie ogarnęła
Ale jak zadzwoniłam do niej aby sprawdziła ipk to okazało się że również ma XD?? I to te polskie NFZ
Chciałam ogarnąć ubezpieczenie na uczelni, ale z racji tego, że mam świadczenia z innego tytułu to zwyczajnie nie mogę.
Macie jakiś pomysł co tu się zadziało? Bo ja totalnie nie ogarniam, a nie chciałabym aby losowego dnia zniknęło, gdy nie będę o tym wiedziała
To też dziwne bo jednocześnie moja mama zaczęła się świecić na zielono, a też ubezpieczenia nie powinna mieć