Aktywne Wpisy
Veela +4
Gdyby stary nie odzywał się do Was od 15 lat i nagle zjawia się pod Waszymi drzwiami żeby pogadać to byście wykazali chęci do dalszego dialogu czy nie? #pytanie
A to ja kochani. Pozdrawiam serdecznie.
Klasyk 30zl
Bez gumy 32zl
Francuz 7.50zl
Francuz bez gumy 9zl
Anal 50zl
Anal bez gumy 52zl
Przy kazdym zblizeniu bedzie obecny moj maz w celach zapewnienia bezpieczenstwa
Prowadze rowniez uslugi prawnicze. Ceny zblizone.
#kononowicz
Klasyk 30zl
Bez gumy 32zl
Francuz 7.50zl
Francuz bez gumy 9zl
Anal 50zl
Anal bez gumy 52zl
Przy kazdym zblizeniu bedzie obecny moj maz w celach zapewnienia bezpieczenstwa
Prowadze rowniez uslugi prawnicze. Ceny zblizone.
#kononowicz
pytanie w kontekście budowania domu na działce rolnej (oznaczenie R lub RP), w związku z #domnarzece - pytam z czystej ciekawości, chciałbym rozwiązać zagadkę i rozszerzyć swoją wiedzę
- MPZP jest z 2004 roku
- KW dla nieruchomości została założona w 2010, w tym samym roku jest w niej zarejestrowana "mapa do celów prawnych" (to chyba wyklucza opcję WZki przed 2004 rokiem)
- inwestor uzyskał PnB około 2012 roku
- dom jest wybudowany częściowo na działce "grunty rolne" - zarówno w/g MPZP z 2004 roku, obowiązującego dzisiaj, jak również istniejącego Studium
- budowa zakończona w 2014/2015
pytanie brzmi:
robiłem własny research i z internetu wynika, że to jest niemożliwe. ale dom stoi i ma się dobrze, PnB jakoś musiał uzyskać skoro jest na wszystkich mapach?
#nieruchomosci
A co do reszty to nie jest to czasem budowane jako siedlisko?
Albo po prostu łapówka poszła. Wielu ludzi do dziś myśli, że nie da się wbudować domu bez łapówki dla urzędnika.
Komentarz usunięty przez autora
czy jest jakiś wydział, jakaś urbanistyka lokalna gdzie mi odpowiedzą jak ten dom dostał PnB?
https://www.gov.pl/web/kowr/zgody-na-nabycie-nieruchomosci-rolnych
W wydziale architektury i budownictwa w Starostwie jest archiwum i można wyciągnąć od nich dokumentację wraz z pozwoleniem na budowę
@vynt: mogę to zrobić jako osoba zupełnie postronna?
@affairz: Nieruchomość została wyłączona z produkcji rolnej (odpowiednia klasa ziemi) i dlatego wydano pozwolenie.
A odnośnie wglądu w dokumentację - nie będąc stroną masz prawo do informacji publicznej. Decyzja o pozwoleniu na budowę jest publicznym aktem administracyjnym, a zatem