Słuchacie dziwna sytuacja bo rozmawiałem z kolegą i czułem jakieś takie napięcie w ciele i bardzo skupiałem się na tym napięciu zamiast na tej drugiej osobie się skupić.Teraz czuję jakieś takie poczucie winy i myślę czemu czułem to napięcie zamiast czuć się normalnie podczas rozmowy.Tez bardzo wyłapuje takie drobnostki i wchodzę w stan drugiej osoby i potem sobie wkręcam że mogłem kogoś urazić czy coś albo że jestem jakiś dziwny.
Czy ma ktoś podobnie lub miał?Nie mam tak jak rozmawiam np z mamą lecz z kimś dalszym to już mam to napięcie.To dziwne bo jakbym np na dworze rozmawiał z tą osobą to mogłoby być normalnie ale jak siedzę np przy jednym stole to już jest to napięcie.
@Kodzirasek: no ja mam tak, ale raczej tak mialem bo faktycznie potrafilem p--------c cos glupiego ale to przez adhd i jak nauczylem sie to kontrolowac to minelo
@Kodzirasek: moglbys sprobowac psychoterapii, ale przegrywy gardza terapia bo maja emocjonalny stosunek do narzedzia, jakim jest terapeuta. Do tego przecietny przegryw to foliarz negujacy nauke, wiec bedzie krzyczal "TE-RA-PIA!" z przekasem doprawionym zalem, zamiast przyjac do wiadomosci ze tak, psychoterapia poznawczo behawioralna dziala i koniec, z faktami sie nie dyskutuje.
@cocklush69: Poznawczo-behawioralna moze i dziala - nie wiem, nigdy na takiej nie bylem, ale obstawiam, ze wiekszosc mirkow tak jak ja chodzila na psychodynamiczna i moim zdaniem ona tylko pogorszyla moj stan przez ciagle analizowanie wszystkiego.
@Kodzirasek: to naprawde zajebiscie, to znaczy ze psychoterapia jest c---a warta. Ja np wiedzialem kiedys wiecej od mechanika ktory mi naprawial auto, to znaczy ze mechanika samochodowa jest c---a warta xD
@Kodzirasek: Też mam takie jakby wyrzuty sumienia w podobnych sytuacjach, dzisiaj jakiś facet powiedział mi "Smacznego" bo jadłem kanapkę i jak zwykle w takich sytuacjach było mi głupio, miło ale przez niskie poczucie własnej wartości czułem że coś jest nie tak, przecież ja nie zasługuje na to żeby ktoś był dla mnie miły...
Czy ma ktoś podobnie lub miał?Nie mam tak jak rozmawiam np z mamą lecz z kimś dalszym to już mam to napięcie.To dziwne bo jakbym np na dworze rozmawiał z tą osobą to mogłoby być normalnie ale jak siedzę np przy jednym stole to już jest to napięcie.
#przegryw #fobiaspoleczna #depresja #nerwica #paychologia #psychiatria
ale to przez adhd i jak nauczylem sie to kontrolowac to minelo