Aktywne Wpisy
julibae +63
też się często spotykacie z romantyzowaniem komuny? teksty typu "było c-----o ale ludzie byli szczęśliwi" - z czego to wynika? moja teoria jest taka, że ci ludzie co tak mówią po prostu byli wtedy młodzi i patrzą na to z sentymentem. Sama się łapię na tym, że myślę czasami, że 10 lat temu było jakoś lepiej
#zycie #przemysleniazdupy #psychologia #socjologia
#zycie #przemysleniazdupy #psychologia #socjologia
powodzenia +62
byłem w Auchanie 10 minut przed zamknięciem w sobotę, poszedłem do lodówki z produktami bliskimi terminu ważności (zwykle jest to mięso, sery itp), są przecenione o jakieś 10% xD i akurat podszedł pracownik i zaczął je przerzucać do wózka ze zdjęcia. niesprzedanych produktów było naprawdę dużo. wdałem się z nim w krótką rozmowę i dowiedziałem się, że:
- kiedyś przecena na takie produkty była 40-50% i wówczas sprzedawało się praktycznie wszystko
- teraz przecena to jakieś 10% i bardzo duzo się nie sprzedaje
- zawartość tego koszyka, do którego przerzucał towary, idzie do utylizacji
- pracownicy nie mogą brać takich towarów dla siebie, Auchan woli płacić za utylizację najwyraźniej xD
- kiedyś przecena na takie produkty była 40-50% i wówczas sprzedawało się praktycznie wszystko
- teraz przecena to jakieś 10% i bardzo duzo się nie sprzedaje
- zawartość tego koszyka, do którego przerzucał towary, idzie do utylizacji
- pracownicy nie mogą brać takich towarów dla siebie, Auchan woli płacić za utylizację najwyraźniej xD
To ten sam poziom bredni i chciejstwa co z początku wojny gdy pisano, jak tu już za chwile Rosja zajmie Kijów, Zełeński zostanie zabity, a Europa zamarźnie. Zauważcie, że ruscy lubią pisać o problemach Ukrainy, ale za to nie wspomną słowem o problemach Rosji XD
#rosja #ukraina #wojna
@arkan997: Nie zadawaj takich pytań, masz sie bać i koniec XD
@arkan997: Byli 20 kilometrów od Słowiańska i zwiali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
minimalny sukces na użytek wewnętrzny przy maksymalnych stratach własnych, zajęcie ośrodka miejskiego na poziomie kutna i hurraoptymistyzm w propagandzie - "Zara sukces", "to już długo nie potrwa" (jak mówili w czasach tzw. II etapu spec operacji gdzie zajęli sewierodnieck).
Teraz jest grana opcja że sankcje nic im nie robią (dlatego można znaleźć od wuja tiktoków jakiś zachodnich małp które pokazują market w moskwie "patrzcie,
Słyszałem to co miesiąc od dwóch lat.
Rosja juz przegrala, nawet jesli Ukraina nie odzyska zajetych terenow, to zostanie