Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +304
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1270
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Mirki czy macie jakąś część garderoby, albo np zegarek itp albo cokolwiek co nosicie już ponad 15-20+ lat albo w przypadku młodszych ludzi, x rzecz noszona kilka lat ?
Jeśli chodzi o mnie to noszę pasek do spodni od ponad 25+ z bigstara ma specyficzny deseń, oczywiście mam dwa czy trzy inne, ale i tak noszę praktycznie tylko ten, po prostu go lubie, klamra jest zbudowana z podkowy dla konia - cowboy style, pasuje do jeansów jak i do spodni typu bojówki, im jestem starszy tym mniej rzeczy kupuje i noszę, staram się wyglądać schludnie elegancko czysty i zadbany, ale nie wariuje z modą.
@Drake1: Oczywiście, że tak. Mam ich całkiem sporo chociaż u mnie nie 15 a 5-7 bardziej. Dla mnie to jest normalne i naturalne wręcz nawet pomimo tego, że ja jakoś turbo przesadnie nie dbam o takie rzeczy i mam sporo rzeczy
Nie, bo w sumie samo zaistnienie tego sznurka było jedynie impulsem chwili, nie planowanym w żaden sposób, nie związanym z niczym konkretnym. Bo ta pierwsza wersja to była taka około 3mm czarna linka, stopiona na końcówkach zapalniczką i sklejona ze sobą równiutko tak, że stanowiła całkiem zgrabną bransoletkę z prawie niewidocznym łączeniem, którą zrobiłem z nudów jakimś długim, zimowym wieczorem. Była niemożliwa do zdjęcia z nadgarstka
@Drake1: Tak
Gx