Wpis z mikrobloga

Jestem ciekawy, czy tumany z Lewicy zrobiły prostą analizę - dlaczego na Strajkach Kobiet najbardziej urosła partia Hołowni. I dlaczego potem w wyborach kobiety często popierające legalizację aborcji wolały zagłosować na Trzecią Drogę niż na Lewicę, a już zwłaszcza na KO.

Dodam, żeby było śmiesznie, że najwięcej kobiet zagłosowało na PiS, więc to pierdzielenie o tym, że „kobiety się tego domagają” jest śmieszne. Przypominam, że Kaja Płodek też jest kobietą, Pawłowicz też.

I dlaczego na Lewicę zagłosowała 1 na 10 kobiet.

No i w najbliższych wyborach ponownie wyborcy im prawdopodobnie powiedzą „Wypi#^%alać”

#polityka #4konserwy #neuropa #aborcja #sejm #aborcja
  • 5
@Gours dokładnie, poza tym nie zapominajmy o kobietach po menopauzie, które są zwykle najbardziej gorliwymi katoliczkami i również są obok duchownych i mężczyzn o mocno prawicowych poglądach największą grupą osób opowiadających się przeciwko aborcji, choć ich córki czy wnuczki są w wieku rozrodczym. Choć i wsrod tych młodszych są oczywiście konserwatywki z Oaz czy innych grup katolickich, które są przeciw aborcji, ale to mały procent w tych grupach wiekowych.
@Gours na PiS głosowały w większości stare baby i wieśniary. Obie te grupy najbardziej nienawidzą młodych kobiet i chcą aby wszyscy mieli tak samo przesrane jak oni. Ot cała tajemnica ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

A na lewicę to ja nie bardzo wiem po co głosować. Ich jedyny program to prawa LGBT i aborcja.
@Gours: Podczas protestów partia Hołowni nawet nie istniała tumanie. Dlaczego Polska 2050 weszła do sejmu jest dość oczywiste. Jest to typowa partia protestu która dosłownie użyła się jako trzecia droga pomiędzy PiS i KO. Nawet ta śmieszna partyjka Kukiza zdobyła ponad 8% poparcia bo była czymś nowym. Teraz ten sam Kukiz bez pasożytowania na Kaczyńskim nawet by nie wszedł do sejmu. Zdziwię się jeżeli partia Hołowni dotrwa w takiem samej formie
dlaczego na Strajkach Kobiet najbardziej urosła partia Hołowni

@Gours: [potrzebne źródło]

Generalnie elektorat Hołowni to w dużej mierze ten sam liberalny elektorat, który z różnych powodów zawiedziony był Tuskiem. Myślisz, że ze względu na chęć obrony zakazu aborcji? Tusk w tych tematach miał opinię i tak takiego, co obiecuje, ale rzadko realizuje.