Wpis z mikrobloga

@steemm: Akurat koniec mojej wypowiedzi skierowany był do @SamiecAlfa i jego żalu, że został wydymany przez system. Ale ci ludzie właśnie ten system próbują zmienić. Wracając do meritum zaś:

tylko dlaczego mam ponosić odpowiedzialność za sam fakt że ktoś zrobił sobie dziecko i nie stać go na wynajęcie opieki nad nim

To nie jest jakieś dziecko, tylko dziecko niepełnosprawne. Wymagające specjalistycznej opieki, rehabilitacji i lekarstw. To jest nieszczęście, które tych ludzi
Ale ci ludzie właśnie ten system próbują zmienić.

@zakowskijan72: Taaa, mają propozycję podnoszenia stawki co rok, bo budżet nie jest z gumy, ale nieee, umierają na oczach kamer, bo już, wszystko od razu, bo co to jest przekimać się w sądzie, pomęczyć dzieci, wykorzystując je do brudnej gierki PR-owej. #!$%@? pieniądze z dróg lokalnych. Ktoś może wjechać w dziurę, stracić panowanie nad pojazdem (zwłaszcza motocyklem), wjechać pod ciężarówkę i zginąć. Rodzina
@zakowskijan72: Żaden poprzedni rząd im stawki nie podniósł. Obecny już wcześniej ją podniósł, teraz znowu musi, więc co jest nie tak? Że nie każdemu dogodzi? Że życie nawet w Madrycie bywa #!$%@? i żaden rząd szczęścia nikomu nie zapewni? No sorry, taką mamy planetę z takimi ludźmi, z takimi chorobami, z takimi systemami politycznymi.
@zakowskijan72: Tak, widzę, że zaczynasz łapać. Tak właśnie uważam, mam jakieś argumenty, a Ty nie. Jeśli ta pani sobie zagra w lotka i trafi szóstkę, to obiecuję, że nie będę żądał, by wygraną przekazała fundacji osób niepełnosprawnych.