Aktywne Wpisy
WielkiNos +93
Roksanka tak bardzo kocha rodzinę, że na zdjęciu upiększyła tylko siebie. Im może być widać na mordach wypieki, zmarszczki i wszelkie niedoskonałości.
#roksanawegiel #photoshop #bekazrozowychpaskow
#roksanawegiel #photoshop #bekazrozowychpaskow
curiousboi +8
Czemu na wykopie tak bardzo nie lubi sie fliperów?
Czytałem taki argument, że są szkodliwi i nic nie wnoszą do spoleczeństwa.
Ale przeciez tak samo jest z #kryptowaluty, gdzie ta wartosc jest spekulacyjna, influencerzy tez zarabiaja w #!$%@? kasy za prymitywne czynności bez pokrycia, a czepiacie sie kogoś kto kupuje taniej, sprzedaje drożej czyli po prostu handluje?
Czy być może to po prostu wasze nieudacznictwo, ze nic nie macie, ani nic
Czytałem taki argument, że są szkodliwi i nic nie wnoszą do spoleczeństwa.
Ale przeciez tak samo jest z #kryptowaluty, gdzie ta wartosc jest spekulacyjna, influencerzy tez zarabiaja w #!$%@? kasy za prymitywne czynności bez pokrycia, a czepiacie sie kogoś kto kupuje taniej, sprzedaje drożej czyli po prostu handluje?
Czy być może to po prostu wasze nieudacznictwo, ze nic nie macie, ani nic
Z przepisów znalazłem jakiś taki na jarmuż z gruszką: https://www.youtube.com/watch?v=aA6WdfdaZuY
#pytanie #warzywa #dieta #jedzenie #jedzzwykopem
@interpenetrate: masz te liście w ręku i patrzysz na nie, a pytasz się randomów którzy nigdy tego nie widzieli i nie zobaczą jak to wygląda?
No chłopie...
*
Jeśli chodzi o datę ważności szpinaku i jarmużu, zwykle podaje się datę "najlepiej spożyć przed", jeśli nie są zwiędłe, zgnite, ani nie mają nieprzyjemnego zapachu), prawdopodobnie są jeszcze dobre do spożycia. Ważne jest, aby przed użyciem dokładnie je umyć.
Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do świeżości produktów, zawsze lepiej jest postępować zgodnie z zasadą ostrożności. Jeśli jednak warzywa wyglądają pachną normalnie, można je jeszcze bezpiecznie spożyć, nawet jeśli minęła podana
@interpenetrate: ja bym spożywał, ta data przydatności jest tylko orientacyjna i dużo zależy od warunków w jakich przechowujesz
@interpenetrate: "należy spożyć do" a "najlepiej spożyć przed" to dwie różne rzeczy. ;) Plus często prawo wymusza maksymalny termin, jaki dany produkt może mieć "przydzielony". Najlepszym przykładem jest chyba sól, nieco bardziej praktycznym np. chleb tostowy.
A za jarmużem nie przepadam. Da się robić chipsy. Da się zblendować (szpinak też) w jakieś szejki itp.
@hoodoovoodoo: jest należy spożyć do. Czy to lepiej czy gorzej dla daty ważności? ;p
@Piks0n @Vadzior a powiedzcie mi, szpinak mogę traktować z taką pizzą jak rukolę? Czy należy tego nie jeść jak sałatę, tylko przerobić termicznie, np. wrzucić z picką do pieca?
@Vadzior: jak go przygotowywaliście?
Tak samo robię z rukolą.
Co do bakterii to dużo mixów sałat, rukoli itp ma na opakowaniu, że były przemyte i nie trzeba ich myć. Nie wiem jak było z tym szpinakiem bo się przyzwyczaiłem, że nie myje tego tak jak mixów sałat. Ale jak chcesz to sobie przepłucz pod kranem na jakimś sitku. Te paczkowane są zawsze czyste wiec