Wpis z mikrobloga

Czemu handel biletami to przestępstwo, a handel mieszkaniami to oznaka przedsiębiorczości?

@KolegaPatryk: Trzeba tłumaczyć jak dziecku? Wyobraź sobie, że znajomy królika wykupi większą ilość biletów na jakieś wydarzenie sportowe, które jest bardzo wyczekiwane. To powinno ci pomóc w dalszej dedukcji. Mieszkanie zawsze możesz sobie wybudować, jak cię nie stać, to pracuj ciężej, lub odkładaj dalej - a miejsc na stadionie nie przybędzie.
Niech rząd zajmie się "nieuczciwą okupacją" wynajmowanych lokali,
  • Odpowiedz
@artur-klocek: Skoro stadion jest za mały, to trzeba rozbudować albo dostawić krzesełek następnym razem.
Przecież na rynku też mieszkań brakuje i jak ktoś sobie nie kupi w wieku 20-30 lat i nie założy rodziny, to później nic mu po mieszkaniu, bo 40-letnia kobieta nie urodzi dziecka.
  • Odpowiedz
@KolegaPatryk: bo nieruchomość to nieruchomość coś należącego do ciebie a bilet nie to tylko przepustka a miejsce na wodowni należy dla Fifa łefa czy c--j wie do kogoś oni ustalają cenę i tylko oni mają prawo zarabiać na udostępnianiu siedzeń. A dom należy do ciebie i możesz sprzedać za ile chcesz.
  • Odpowiedz
@Podly_Bzik: tylko kebab ma tańszy substytut czyli bar mleczny właśnie żeby nie zarabiać na głodujących i żeby było zabawnie w kontekście twojego komentarza to ten substytut właśnie jest regulowany przez państwo XD

Do tego żywności nie da się kupić w celach inwestycyjnych dlatego ze ulega zepsuciu, a nawet gdyby ktoś chciał wykupić jej dużo i ukryć żeby podnieść ceny to jest to nielegalne "jeśli przedsiębiorca ukrywa towar przeznaczony do sprzedaży
  • Odpowiedz
@artur-klocek: to jak ich nie stać żeby sobie kupić ode mnie droższy bilet to niech sobie w tv oglądają albo wybudują własny stadion i zorganizują wydarzenie sportowe/koncert
  • Odpowiedz
@KolegaPatryk: serio jesteś taki glupi, ze nie widzisz roznicy, miedzy jednorazowym wydarzeniem z bardzo, bardzo ograniczoną podażą względem popytu, a mieszkaniami, ktorych jest praktycznie nieograniczona ilość, bo ciagle powstają nowe? Moze zakazac tez handlu autami bo handlarze wykupujo i sprzedajo, i zarabiajo! Przez to ceny aut rosną!!111
  • Odpowiedz
@KolegaPatryk: dzbanie, rozumiesz co znaczy zwrot "praktycznie", i rozwinięcie, że ciągle powstają nowe? Odnieś to do biletów, jeśli twoje dwie szare komórki ogarną związek przyczynowo-skutkowy na tych dwoch skrajnych przykładach "spekulacji"
  • Odpowiedz
@KolegaPatryk: domyśl się teraz, kto tu jest tytanem intelektu, a kto "tytanem intelektu", bo ja posiadam 4 mieszkania i działkę, ciebie nie stać na 1 i płaczesz po internetach, ze tobie się należy xD
  • Odpowiedz
  • 0
@WuZet_: a skąd ty wiesz co ja mam internetowy napinaczu XD Gdzie ja napisałem, ze komuś się należy? Urojenia jakieś masz? Musisz być bardzo zakompleksionym człowiekiem skoro masz potrzebę chwalenia się swoim majątkiem na portalu ze śmiesznymi obrazkami, współczuje
  • Odpowiedz
@KolegaPatryk: gdybym sie chwalil to bym sporo wiecej wymienił. Odnosilo się do tematu, ale widzę, ze jestes za glupi na rozmowę na argumenty. Starczy mi. Czarna dla dzbana
  • Odpowiedz