Wpis z mikrobloga

Jak myślicie jak we wieku 28lat nie zrobiłem w życiu doslownie nic, puste CV, brak matury, brak doświadczenia w pracy - mam jeszcze szansę na ogarnięcie się?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fishwater Tak tylko musisz stawiać sobie małe cele,nie zmienisz życia w tydzień.
Zapisz się pierwsze na maturę przykładowo.

Ludzie po trzydziestce zaczynaja studia,wchodzą w związki poważne i to ze nie nabyłeś doświadczenia wcześniej nie przekreśla cię w niczym.

Najgorsze co możesz teraz zrobić to poddać się i myśleć ze tak już będzie zawsze zamiast działać kroczek po kroczku.
  • Odpowiedz
@Fishwater: ludzie tak normalnie żyją- zobacz na sebków bez matury- proste robole a szczęśliwe. Perełka czy harnaś w promce, 200zł brutto premii, możliwość zrobienia małpki na zakładzie tak by kieras nie widział- małe rzeczy w życiu.
  • Odpowiedz
@Fishwater: Najprościej znaleźć jakąś lekką pracę na produkcji za granicą.
-względnie lekka praca, o ile uda się taką znaleźć,
-normalne godziny pracy,
-spore pieniądze,
-czas
  • Odpowiedz
Najgorsze co możesz teraz zrobić to poddać się i myśleć ze tak już będzie zawsze

@Hemingwayy: Ale wiesz, chodzi o rozumienie poruszania się w jakimś kierunku. Jak taki człowiek ma zrozumieć gdzie się poruszać. Małe kroczki, np. ta matura - ale taki człowiek nie wie, po co mu matura. Nie ma motywacji bo nie widzi co mu po tym. Jak z takim problemem sobie poradzić?
Nie wiem czy nie ma
  • Odpowiedz