Aktywne Wpisy
iksem +3
Które auto byście wybrali? Bardziej skłaniam się do Kugi, jest bardziej oszczędna (spalanie) i mniej terenowy wygląd.
- Nowa Kuga 2024
- Nowy Forester 2024
Obydwa auta spełniają moje kryteria:
- SUV (prześwit i wygoda wsiadania)
- automat
- benzyna/hybryda
- 5 lub 7-osobowe
- kierowca 194 cm mieści się sam za sobą w drugim rzędzie
- płaska podłoga w drugim rzędzie lub prawie płaska
- duży bagażnik by zmieściły się 3-4
- Nowa Kuga 2024
- Nowy Forester 2024
Obydwa auta spełniają moje kryteria:
- SUV (prześwit i wygoda wsiadania)
- automat
- benzyna/hybryda
- 5 lub 7-osobowe
- kierowca 194 cm mieści się sam za sobą w drugim rzędzie
- płaska podłoga w drugim rzędzie lub prawie płaska
- duży bagażnik by zmieściły się 3-4
marekrz +1021
Żeby coś zobaczyć potrzebna jest lupa i powiększenie 400%.
Zastanawiam się co taki rusek-cebulak sobie myśli, kiedy konfrontuje mapy z sukcesami wylewającymi się z telewizora. Dla mnie to jest ośmieszanie imperializmu rosyjskiego.
To tak jak ten Żyd od Sołowiowa pomstował "gdzie nasze siły pod Połtawą po tygodniu wojny"
#ukraina #rosja #wojna
Komentarz usunięty przez autora
@fajnopolakgej: Że co? Cały budżet militarny Rosji na 2024 to $140B, a sama UE w tym pakiecie zatwierdziła $50B dla UA. A to tylko środki wspólne z EU, nie licząc sprzętu jaki tam jest przekazywany, a ile leci nieoficjalnie to tylko kilka osób pewnie wie. Żadna pomoc się nie kończy, to jest propaganda rosyjska która ma nas zniechęcić
Od razu zaznaczam: tak, Ukraina straciła inicjatywę, i widmo kontrofensywy powoli się oddala, nie jest to dobra sytuacja dla wojska ukraińskiego
Ale
Rosjanie zdobyli po wielu miesiącach (?) jedną wieś pod Donieckiem przy linii frontu która wygląda prawie tak samo od 2014 roku (!); dodajmy zdobyli ją mocno