Wpis z mikrobloga

Za każdym razem kiedy Rosjanie i Ukraińcy raportują o ogromnych sukcesach operacyjnych i wielkich ofensywach, to patrzę na mapę i widzę, że nie zmieniło się nic.
Żeby coś zobaczyć potrzebna jest lupa i powiększenie 400%.

Zastanawiam się co taki rusek-cebulak sobie myśli, kiedy konfrontuje mapy z sukcesami wylewającymi się z telewizora. Dla mnie to jest ośmieszanie imperializmu rosyjskiego.
To tak jak ten Żyd od Sołowiowa pomstował "gdzie nasze siły pod Połtawą po tygodniu wojny"

#ukraina #rosja #wojna
IdillaMZ - Za każdym razem kiedy Rosjanie i Ukraińcy raportują o ogromnych sukcesach ...

źródło: 1

Pobierz
  • 8
A USA od Ukrainy się odwróciło i UE powoli też

@fajnopolakgej: Że co? Cały budżet militarny Rosji na 2024 to $140B, a sama UE w tym pakiecie zatwierdziła $50B dla UA. A to tylko środki wspólne z EU, nie licząc sprzętu jaki tam jest przekazywany, a ile leci nieoficjalnie to tylko kilka osób pewnie wie. Żadna pomoc się nie kończy, to jest propaganda rosyjska która ma nas zniechęcić
@fajnopolakgej: Według mnie to niemalże pewne, w dodatku przemysł zbrojeniowy rusza, powoli, ale jak już ruszy to na dobre. Europa się budzi, jeszcze nieco ospała, ale niektórzy zaczynają sobie przypominać, że kiedyś byli mocarstwami. Będzie wielka Rasija, zasieki i pola minowe i dopiero Europa. No niestety, #!$%@? wyszedł z otwartego i przyjaznego świata, ale ruscy sami tego chcieli
@IdillaMZ: Też tego nie rozumiem, nawet ostatnio o tym pisałem i zostałem zlany a potem albo ktoś usunął wpis albo mój komentarz XD

Od razu zaznaczam: tak, Ukraina straciła inicjatywę, i widmo kontrofensywy powoli się oddala, nie jest to dobra sytuacja dla wojska ukraińskiego

Ale

Rosjanie zdobyli po wielu miesiącach (?) jedną wieś pod Donieckiem przy linii frontu która wygląda prawie tak samo od 2014 roku (!); dodajmy zdobyli ją mocno