Wpis z mikrobloga

Dzień dobry. Przejdę do rzeczy, mam problem w #pracbaza mianowicie coraz więcej obowiązków, już ponad normę, nie wyrabiam się z niczym i ciągła presja od kierownictwa. Mimo informowania na bieżąco, że mam za dużo na głowie i nie daje rady, słyszę tylko, że 'nie ma że nie chce więcej, musisz i koniec'. Nie muszę chyba dodawać, że pensja nie rośnie. 4k netto, brak premii. Polska wschodnia powiatowa. Czy da się cokolwiek z tym zrobić? Jestem w trakcie szukania czegoś innego, ale to proces, który trochę trwa. Tymczasem muszę chodzić do kołchozu dopóki nie znajdę innej roboty. A na samą myśl o kolejnym steku obowiązków ponad limit robi mi się słabo i nie chce wstawać rano z łóżka. Co powiedzieć szefom? Co w ogóle zrobić w tej sytuacji? Czy jakieś instytucje mogą się za to wziąć? Czy po prostu wziąć L4 z powodu wypalenia? A może to kwestia mojej rozczeniowości i trzeba zmaknąć gębę na kłódkę jak wszyscy i potulnie pracować? Wszystkie komentarze mile widziane. Dzięki!

#kiciochpyta #pracbaza #depresja
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mimo informowania na bieżąco, że mam za dużo na głowie i nie daje rady

@The_sophisticated_one: nie informuj ich o takich bzdurach tylko im wytlumacz, ze Twoja dniowka ma 8h - przerwy, to zadanie zajmie tyle czasu, a tamto tyle i pytasz wyraznie (mailem) o to co masz zrobic dzisiaj, co jutro, w jakiej kolejnosci chca miec to zrobione, co jest wazniejsze od czego.

Musisz byc asertywny, tyle i az tyle
  • Odpowiedz
@programista15cm: pytanie mailem kierownika w kołchozie xDDDD Stary, on nawet pewnie nie ma komputera na stanowisku pracy, a maila to chyba tylko prywatnego xD.
Rób sobie wszystko swoim tempem i się nie przejmuj. Jak kierownik przyjdzie z ryjem to mu mów jak do dziecka, że nie można tego zrobić w czasie pracy, bo roboty jest za dużo. I tyle, nie mogą Cię z tego powodu wywalić z pracy, więc albo
  • Odpowiedz
no za tyle też nie pracują pracownicy infolinii

@PANCZLONEK: a za ile, wez mi pokaz te zajebiste korpo infolinie co oferuja stawki z portalu wykoppl, tylko etat 168h, a nie 500h miesiecznie, blagam pokaz mi takie oferty pls
  • Odpowiedz
@The_sophisticated_one: naucz się asertywności, określ priorytety w wykonywanych czynnościach. Jak będą Ci dokładać pracy powiedz, że zrobisz to albo jak skończysz poprzednią pracę albo zrobisz nowe zlecone czynności ale odkładasz na bok poprzednią i nie kończysz. Osoba, która zarzuca Cię pracą ponad zakres obowiązków lub możliwości wykonania pracy przez jednego pracownika stosuje mobbing. Jeżeli masz ogarnięty zarząd to porozmawiaj o sytuacji, jeżeli nie to zwolnienie chorobowe od psychiatry 182 dni
  • Odpowiedz
@The_sophisticated_one: powodzenia, niczego się nie bój, nie daj się zastraszyć, będzie dobrze, zmiana pracy to nie koniec świata i pamiętaj, że nie musisz przebywać w otoczeniu tych ludzi, którzy są Ci nieżyczliwi. Będzie Ci lepiej w innej pracy. Zapisz się do psychiatry- dają zwolnienia na miesiąc jak dobrze to rozegrasz. Za miesiąc znowu zwolnienie na miesiąc. W pracy nic nie mów, że się przez nich źle czujesz, nie daj im
  • Odpowiedz