Dzień dobry. Przejdę do rzeczy, mam problem w #pracbaza mianowicie coraz więcej obowiązków, już ponad normę, nie wyrabiam się z niczym i ciągła presja od kierownictwa. Mimo informowania na bieżąco, że mam za dużo na głowie i nie daje rady, słyszę tylko, że 'nie ma że nie chce więcej, musisz i koniec'. Nie muszę chyba dodawać, że pensja nie rośnie. 4k netto, brak premii. Polska wschodnia powiatowa. Czy da się cokolwiek z tym zrobić? Jestem w trakcie szukania czegoś innego, ale to proces, który trochę trwa. Tymczasem muszę chodzić do kołchozu dopóki nie znajdę innej roboty. A na samą myśl o kolejnym steku obowiązków ponad limit robi mi się słabo i nie chce wstawać rano z łóżka. Co powiedzieć szefom? Co w ogóle zrobić w tej sytuacji? Czy jakieś instytucje mogą się za to wziąć? Czy po prostu wziąć L4 z powodu wypalenia? A może to kwestia mojej rozczeniowości i trzeba zmaknąć gębę na kłódkę jak wszyscy i potulnie pracować? Wszystkie komentarze mile widziane. Dzięki!
@The_sophisticated_one: Może chcą Cię wywalić z roboty, już widziałem takie sytuacje że manager chciał kogoś zwolnić ale nie mógł, to dawał tyle obowiązków żeby się nie wyrabiał i sam odszedł. Nie zdenerwowałeś kogoś?
Mimo informowania na bieżąco, że mam za dużo na głowie i nie daje rady
@The_sophisticated_one: nie informuj ich o takich bzdurach tylko im wytlumacz, ze Twoja dniowka ma 8h - przerwy, to zadanie zajmie tyle czasu, a tamto tyle i pytasz wyraznie (mailem) o to co masz zrobic dzisiaj, co jutro, w jakiej kolejnosci chca miec to zrobione, co jest wazniejsze od czego.
@programista15cm: pytanie mailem kierownika w kołchozie xDDDD Stary, on nawet pewnie nie ma komputera na stanowisku pracy, a maila to chyba tylko prywatnego xD. Rób sobie wszystko swoim tempem i się nie przejmuj. Jak kierownik przyjdzie z ryjem to mu mów jak do dziecka, że nie można tego zrobić w czasie pracy, bo roboty jest za dużo. I tyle, nie mogą Cię z tego powodu wywalić z pracy, więc albo
@PANCZLONEK: a za ile, wez mi pokaz te zajebiste korpo infolinie co oferuja stawki z portalu wykoppl, tylko etat 168h, a nie 500h miesiecznie, blagam pokaz mi takie oferty pls
@The_sophisticated_one: naucz się asertywności, określ priorytety w wykonywanych czynnościach. Jak będą Ci dokładać pracy powiedz, że zrobisz to albo jak skończysz poprzednią pracę albo zrobisz nowe zlecone czynności ale odkładasz na bok poprzednią i nie kończysz. Osoba, która zarzuca Cię pracą ponad zakres obowiązków lub możliwości wykonania pracy przez jednego pracownika stosuje mobbing. Jeżeli masz ogarnięty zarząd to porozmawiaj o sytuacji, jeżeli nie to zwolnienie chorobowe od psychiatry 182 dni
@IHaveNoEggsAndIMustScream: możliwa opcja, gdyby nie fakt, że jak na razie jestem jedyną osobą, która zajmuje się takimi rzeczami w firmie. Pewnie też dlatego wszystko spada na mnie. A wkurzenie na pewno jest, bo za często mówię na głos jak coś mi się wyjątkowo nie podoba
@The_sophisticated_one: powodzenia, niczego się nie bój, nie daj się zastraszyć, będzie dobrze, zmiana pracy to nie koniec świata i pamiętaj, że nie musisz przebywać w otoczeniu tych ludzi, którzy są Ci nieżyczliwi. Będzie Ci lepiej w innej pracy. Zapisz się do psychiatry- dają zwolnienia na miesiąc jak dobrze to rozegrasz. Za miesiąc znowu zwolnienie na miesiąc. W pracy nic nie mów, że się przez nich źle czujesz, nie daj im
#kiciochpyta #pracbaza #depresja
@The_sophisticated_one: nie informuj ich o takich bzdurach tylko im wytlumacz, ze Twoja dniowka ma 8h - przerwy, to zadanie zajmie tyle czasu, a tamto tyle i pytasz wyraznie (mailem) o to co masz zrobic dzisiaj, co jutro, w jakiej kolejnosci chca miec to zrobione, co jest wazniejsze od czego.
Musisz byc asertywny, tyle i az tyle
Ukończony 26. rok życia, brak dzieci
Rób sobie wszystko swoim tempem i się nie przejmuj. Jak kierownik przyjdzie z ryjem to mu mów jak do dziecka, że nie można tego zrobić w czasie pracy, bo roboty jest za dużo. I tyle, nie mogą Cię z tego powodu wywalić z pracy, więc albo
@PANCZLONEK: a za ile, wez mi pokaz te zajebiste korpo infolinie co oferuja stawki z portalu wykoppl, tylko etat 168h, a nie 500h miesiecznie, blagam pokaz mi takie oferty pls
@PANCZLONEK: https://www.pracuj.pl/praca/konsultant-mlinii-lodz,oferta,1000958220 no no 3,8k brutto to na bank zajebista oferta xD
edit ok jakies stare ogloszenie zaraz poszukam nowego
ok znalazlem faktycznie oferuja od 5500 brutto pytanie co sie sklada na ta pensje bo oczywiscie w ogloszeniu tego nie podali
Wyprowadź się. Nie rozumiem ludzi, którzy wolą wieść życie na wyższym poziomie trudności.